¨

Offer for angreb med håndgranater varetægtsfængslet i tre uger

Det var huset her i Mullerup, der lørdag morgen blev angrebet med håndgranater. Foto: Miki Hedengran

En 46-årige mand fra Mullerup på Vestsjælland er efter et grundlovsforhør søndag blevet varetægtsfængslet frem til den 27. oktober.

Den 46-årige mand, der lørdag blev såret, da ukendte gerningsmænd kastede håndgranater mod hans hus i Mullerup på Vestsjælland, er søndag blevet varetægtsfængslet i foreløbigt tre uger

Det oplyser vicepolitiinspektør Lars Krogsgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Lørdag blev manden fremstillet i grundløvsforhør in absentia, fordi han havde pådraget sig flere skader ved angrebet.

Lige nu foregår en intens og systematisk efterforskning

Lars Krogsgaard, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi.

Men søndag var han i stand til selv at møde frem i retten, og ved et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde søndag formiddag erkendte han, at han var ejer af de våben, der blev fundet på adressen ved en ransagning efter granatangrebet.

På adressen blev der fundet et oversavet jagtgevær og en AK-47-riffel. Derfor er manden blevet sigtet for brud på straffelovens paragraf 192a om ulovlig besiddelse af våben.

Inden dommeren lukkede dørene til retsmødet lørdag, hvor der også blev nedlagt et navneforbud, kom det desuden frem, at manden var påvirket af intet mindre en seks former for euforiserende stoffer, da han blev anholdt.

Ligesom grundlovsforhøret lørdag blev søndagens grundlovsforhør holdt bag lukkede døre.

00:26

Foto: Miki Hedengran

Luk video

Angrebet efterforskes intenst

Vicepolitiinspektør Lars Krogsgaard fortæller, at efterforskningen af angrebet på huset i Mullerup bliver efterforsket intenst.

- Lige nu foregår en intens og systematisk efterforskning, siger han. 

- Den er selvfølgelig klart mest intens her i starten, hvor sporene er friske. Vi har derudover opstillet nogle arbejdshypotser, som vi arbejder ud fra, fortæller Lars Krogsgaard.

Politiet er ikke længere tilstede på adressen, men lørdag bleve der gennemført en række undersøgelser på stedet.

- Vi venter på svar fra de tekniske undersøgelser, som vi lavede i går. Vi var på stedet i næsten 12 timer. Det arbejde kører sideløbende med, at vi arbejder videre med sagen fra andre vinkler, fortæller vicepolitiinspektøren.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App