Nyt rekreativt område åbner: Forening vil have flere børn ud i naturen

Området ved Gørlev Sø er blevet forsynet med nye faciliteter og overnatningsmuligheder. DN Kalundborg håber, det vil lokke flere ud i naturen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fredag blev et nyt rekreativt område ved Gørlev sø indviet. Her er der blandt andet kommet to nye sheltere, en naturlegeplads, toiletfaciliteter og en træsti, så man kan gå tørskoet rundt om mosen. 

Projektet er blevet til i ”Få det fikset”, og det er Susanne Ladefoged, der er formand for Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Kalundborg, som har været tovholder. 

Hun fortæller, at der har været et særligt formål med det grønne område og de faciliteter, de har valgt at opføre. 

Det er nu muligt at overnatte i shelter ved søen og lave mad ved grillpladsen.
Det er nu muligt at overnatte i shelter ved søen og lave mad ved grillpladsen. Foto: Jens Nielsen - TV Kalundborg

- I Danmarks Naturfredningsforening har vi et stort ønske om, at flere børn kommer ud i naturen. Det er velkendt, at mange børn er meget indenfor. Vi vil gerne have dem lidt væk fra ipad'en og ud at opleve naturen, siger hun. 

Klar til leg og overnatning

Derfor er flere af de nye faciliteter lavet med tanke på børnene. 

- Vi har tænkt i, at der skulle være motorikelementer, legeelementer og en krible krable-bro og en kasse med grej, så børnene kan komme helt tæt på og se haletudser og det øvrige dyreliv, der er i søen, fortæller Susanne Ladefoged. 

Udover de børnevenlige faciliteter er området blevet forsynet med to sheltere, grillplads, bænke og et multtoilet, så man kan gøre ophold og overnatte ved søen. Det var nemlig et stort ønske fra nogle af de borgere, der har engageret sig i Få det fikset-projektet.

Læs også
Støvdjævel set nær Høng: - Det var flot
Læs også
Støvdjævel set nær Høng: - Det var flot

- Og så var der også et stort ønske om at få en sti, så man kunne komme tørskoet rundt om søen, men det er ikke helt enkelt, for det skal helst ikke forstyrre naturen. Derfor har vi fået lavet en træsti, der er hævet 30 centimeter over terrænet, så vand og dyreliv kan passere under den, siger Susanne Ladefoged.

Finansieret med fondsmidler

Ifølge Susanne Ladefoged er målet med projektet allerede i gang med at blive indfriet.

- Vi håber jo, at det bidrager til, at mange flere især børn kommer ud og bruger naturen. Og vi ser det faktisk allerede ske. Den lokale børnehave kommer her, vi ser bedsteforældre, der kommer her med deres børnebørn, og vi ser piger på 10-12 år, som kommer og ruller tæpper ud og hygger sig. For nu er det blevet attraktivt at komme her, siger hun. 

Gørlev Sø
Foto: Jens Nielsen - TV Kalundborg

Projektet er gennemført med et budget på godt en million kroner, hvoraf en halv million kroner er sponsoreret af Nordea-Fonden, Friluftsrådet, VELUX Fonden samt Lokale & Anlægsfonden. Alt er ifølge Susanne Ladefoged lavet i naturmaterialer, der forstyrrer naturen mindst muligt. 

Nu er området officielt indviet og står til fri afbenyttelse. Danmarks Naturfredningsforening Kalundborg kommer selv til at bruge området til forskellige aktiviteter. Blandt andet her på indvielsesdagen, hvor der er planlagt spisning og overnatning i sheltere og nyindkøbte telte og hængekøjer, som er finasieret med støtte fra Friluftsrådet. 

 


Nyhedsoverblik