Nyt projekt skal komme lærermangel til livs

Et nyt projekt skal skaffe uddannede lærere til folkeskolerne i Kalundborg. Det skal ske ved at rekruttere kandidater med en videregående uddannelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kalundborg Kommune har valgt at indgå i et nyt samarbejde med organisationen Teach First Danmark. Det sker i et forsøg på at komme lærermanglen i kommunen til livs.

Det skriver Sjællandske.

Kalundborg Kommune har gennem længere tid været plaget af lærermangel. Det har ført til, at skolerne har været nødsaget til at ansætte uuddannet personale - således er halvdelen af de nyansatte lærere i Kalundborg Kommune ikke læreruddannede.

Det skal et nyt projekt, som Teach First Danmark står bag, nu lave om på.

Teach First Danmark er en non-profit-organisation, der har til formål at give børn i Danmark muligheden for at få en god uddannelse.

Kandidater med videregående uddannelse

Organisationen vil afskaffe lærermanglen ved at finde frem til kandidater med en videregående uddannelse, der er interesserede i at blive lærere.

- Det er en brandhamrende god idé. Hvis projektet er en succes, vil det være en opkvalificering af lærerstaben i Kalundborg Kommune og en stor hjælp til de lokale skoler, siger formand for børne- og familieudvalget Gitte Johansen (Venstre).

Kandidaterne vil skulle gennemgå en udvælgelsesproces, og skolerne kan så invitere dem til ansættelsessamtaler på lige fod med andre ansøgere.

Når en kandidat fra projektet bliver ansat på en skole, skal vedkommende sideløbende gennemføre en meritlæreruddannelse, som tager omkring to år.