Nyt initiativ gør flygtningekvinder jobparate: Det er en træningsbane

I Kalundborg Kommune skal 10 kvinder fra Syrien uddannes i det danske arbejdsmarked, så de bliver arbejdsparate

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er en kendsgerning, at kvinder fra Ikke-vestlige lande uden uddannelse har meget ringe arbejdsmarkedsposition, og mange af dem er i permanent ledighed.

Sådan fortæller Nino Rossta, der er driftsleder ved Jobcenter Kalundborg.

quote Alle har været en uge afsted først, hvor de er blevet informeret om, hvordan det er at være på arbejdsmarkedet, det har været utrolig sundt, det har vi ikke gjort tidligere

Jan Holm, salgschef i Føtex, Kalundborg

Derfor har de i Kalundborg Kommune startet et nyt projekt, hvor de i stedet for at fokusere på at få kvinderne i job vil fokusere på at gøre dem arbejdsparate.

I 13 uger skal 10 kvinder fra Syrien igennem et forløb, hvor de både er i praktik men samtidig får undervisning i helt basale mekanismer på det danske arbejdsmarked.

- Det her skal ses som en træningsbane, højst sandsynligt kan vi ikke få de kvinder i arbejde efter projektet, men de kommer tættere på arbejdsmarkedet, lyder det fra Nino Rossta.

Gennem forløbet vil kvinderne f.eks. få undervisning i, hvad det betyder at være social med kollegaerne, hvordan de skal melde sig syg, hvorfor det er vigtigt at komme til tiden osv.

En stor omvæltning

En af de 10 kvinder er Randa Mohammed Noos. Hun kom til Danmark fra Syrien for 4 år siden. Indtil nu har hun gået hjemme og passet sine tre børn. Men selvom det bliver en stor omvæltning, håber hun, at hun kan få et arbejde:

- Jeg vil gerne have et arbejde, så jeg kan være en rollemodel for mine børn, så jeg håber, at det her hjælper, fortæller Randa Mohammed Noos.

I Føtex i Kalundborg har de mange års erfaring med at have flygtninge i job, men indtil nu har de manglet en undervisning af særligt flygtningekvinder, før de kommer i praktik, da det for størstedelen af dem er første gang, de har et arbejde.

- Alle har været en uge afsted først, hvor de er blevet informeret om, hvordan det er at være på arbejdsmarkedet, det har været utrolig sundt, det har vi ikke gjort tidligere, fortæller Jan Holm, salgschef i Føtex Kalundborg.

Projektet løber indtil juni, og herefter vil jobcentret arbejde videre med de ti kvinders videre vej til arbejdsmarkedet.


Nyhedsoverblik