Nye vejskilte skal fordele trafikken bedre

Vejdirektoratet afprøver nu forskellige nye skilte, der skal fordele trafikken på vejene bedre og få bilisterne til at køre uden for myldretiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To steder i Kalundborg kan bilisterne se frem til at møde en helt ny form for vejskilte i vejkanten.

På udvalgt knudepunkter har Vejdirektoratet nemlig opsat nye skilte med smileys og konkrete anbefalinger, som skal ”bryde bilisternes vaner og få trafikken til at glide bedre”, som de skriver i en pressemeddelelse.

- På flere vejstrækninger opstår der korte køer, fordi rigtig mange kører samtidig særligt om morgenen og om eftermiddagen. Det vil vi gerne forsøge at løsne op for, så alle kan komme lidt hurtigere frem. Derfor undersøger vi, om nye skilte kan få de bilister – som har mulighed for det – til at køre lidt tidligere eller senere, end de plejer ” siger trafikdirektør i Vejdirektoratet Niels Tørsløv.

Skal stå sin prøve

Vejdirektoratet forventer ikke, at de nye skilte helt vil løse problemet med tæt trafik på visse tidspunkter. Men de håber alligevel, det vil hjælpe.

- Udfordringen er, at få bilisterne til at bryde vanen ved at køre på andre tidspunkter, så der er færre biler på vejene på samme tid, og bilisterne kommer hurtigere frem, siger Niels Tørsløv og tilføjer:

- Vi har lagt en del arbejde i at designe og teste de nye skilte. Men nu skal de bestå deres prøve på vejene.  Vi vil i de næste tre uger holde øje med, hvorvidt de nye skilte hjælper med at fordele trafikken bedre

Skiltene i Kalundborg er sat op i krydset Hareskovvej/Asnæsvej i retning mod Kalundborg og i rundkørslen Holbækvej/Hovvejen.

Du kan se sammensætningen af skilte her.