¨

To nye rederier til Kalundborg

Foto: TV ØST

Mols-Linien får hele to afløsere mellem Aarhus og Kalundborg. Tysk rederi skal drive ny passagerrute.

Først så det ud til, at Kalundborg skulle miste sin fragtfærge til Aarhus. Men nu kommer der i stedet hele to færgeforbindelser, en fragtrute og en passagerrute, mellem de to byer.

- På Kalundborgs og havnens vegne er jeg da en glad mand lige nu, siger Gert Larsen, kommunalpolitiker for Venstre og formand for Kalundborg Havns bestyrelsen, til Ritzau.

Mols-Linien indstiller sin fragtrute den 15. september, men allerede dagen efter bliver der livlig trafik i farvandet.

Her indsætter rederiet Clipper Group den gamle DSB-færge "Ask" som fragtfærge, mens rederiet Förde Reederei Seetouristik (FRS) i Flensborg samme dag indleder en fartplan med tre daglige afgange.

Ironisk nok sker det med færgen "Maren Mols", én af de to færger, som FRS overtog fra Molslinien i juli. Den skal dog sejle på Aarhus-Kalundborg under et andet navn.

Selv om FRS besejler ruten med en passagerfærge, vil den også få plads til lastbiler, campingvogne og busser.

Det tyske rederi har grundlagt et dansk datterselskab til at stå for sejladsen.

FRS driver også færgelinjen mellem Rømø og Sild og har tidligere stået for andre ruter i danske farvande. Rederiet råder over mere end 30 skibe og har omkring 1000 ansatte.

Clipper Group har chartret sin fragtfærge, "Ask" af Scandlines, og den får to daglige afgange i hver retning. Fra årsskiftet regner rederiet med at indsætte sin egen fragtfærge på ruten.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App