¨

Nye Novo-arbejdspladser i Kalundborg

Foto: TV ØST

Der er godt erhvervsnyt til Regionen, for medicinalgiganten Novo Nordisk udvider i Kalundborg og bygger en ny fabrik til en milliard kroner. Og det skaber arbejdspladser.

Udkantsdanmark fik i dag sendt en frelsende engel. Borgmester Martin Damm kan glæde sig over Novo Nordisk milliarddyre investering i Kalundborg, som fører én mangelvare med sig. Nemlig arbejdspladser.

- Novo Nordisk selv forventer 120-150 nye arbejdspladser, men vi ved fra tidligere, at hver gang de udvider, så kaster det måske et job mere af sig. Der er masser af håndværkere, der skal bygge og servicere, gartnere, der skal i sving og så videre, så det er pragtfuld, siger Martin Damm, der i dag var ude at besigtige byggegrunden.

Der skal bygges på den nuværende parkeringsplads ved siden af Novo Nordisk bygninger i byen, og det nye projekt, der graves ud til d.22 august kommer til at koste en milliard. Fabrikken bliver en kopi af Novo Nordisk fabrik i København, som primært laver blødermedicin og væksthormoner. Derfor var det vigtigt at bevare den nye fabrik i Danmark, så kompetencerne i København kan hjælpe de mange nye ansigter i Kalundborg.

01:51 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App