Ny uddannelse i Høng

Det gamle Rådhus i Høng danner nu ramme om til en ny uddannelsesinstitution.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nogle unge vil ikke rejse efter deres uddannelse, derfor satser de i Høng på at kunne lokke unge fra nærområdet ind på den nye skole.

-       Vi oplever, at unge dropper ud, fordi de ikke gider pendle. Derfor håber vi, at vi kan samle nogle af disse unge op, siger initiativtager Karl-Åge Hornshøj Poulsen.

Det er Roskilde Tekniske Skole, der står for den nye Web-Integrator uddannelse i Høng. Den nye uddannelse i yderområdet er kærkommen, mener både elever og lærer, for nogle unge vil ikke rejse langt for en uddannelse. En af de 21 nye elever er Klaus Jensen fra Slagelse.

-       Jeg var nok ikke kommet i gang med en uddannelse, hvis jeg skulle have rejst til Roskilde for at få den, der er simpelthen for langt, for så ville jeg ikke have tid til mit fritidsjob. Siger Klaus Jensen.

Lige nu er der kun Web-Integrator uddannelsen i det gamle rådhus, men går det som lærerne håber, vil der inden for de kommende skoleår komme mange flere uddannelser til Høng.

-       Lige nu er det kun grundforløbet, der er her i Høng. Vi vil også gerne have hovedforløbet her, og jeg kan også godt forestille mig, at der i fremtiden kan komme AMU kurser og aftenskole her, siger lærer, Anders Magnussen.