¨

Ny station i Kalundborg blev fejret

02:56

I dag åbnede en ny togstation i Kalundborg. Den nye togstation ligger i byens industrikvarter øst for stationen i centrum og hedder Biotekbyen Kalundborg Øst. Med den nye station skal det blive lettere for pendlere at komme til og fra blandt andet rådhuset, Novo Nordisk og Novozymes.

Kalundborg fik lørdag en ny togstation, der blev fejret med maner. Den nye station ligger ved Novo Nordisk og Novozymes fabrikker.

”Biotekbyen Kalundborg Øst”

Sådan lyder navnet på landets hidtil nyeste togstation, der lørdag blev åbnet i Kalundborg – ikke langt fra Novo Nordisk og Novozymes fabrikker og Kalundborgs rådhus.

Den nye station ligger halvanden kilometer fra Kalundborg Station – men meningen er, at den nye station i den østlige del af byen kan tiltrække pendlere til de mange højteknologiske virksomheder i området. Den er således også delvist betalt af Novo Nordisk og Novozymes.

Som navnet antyder ligger stationen midt i biotekbyen, der har Skandinaviens største biotekproduktion.

Her ligger også flere uddannelser inden for netop bioteknologisk produktion, og tanken er, at der med den nye station skal komme endnu flere af slagsen

- Jeg er rigtig glad for, at den kommer i drift. Jeg har ventet i ti år, og nu er den her, siger Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) til TV ØST.

Forventningen er, at omkring 200 personer fra og med i dag vil bruge stationen. Der kører tog en gang i timen hver vej fra stationen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App