Nu kan du dele din campingvogn med andre

Folk deler deres private hjem, biler og ting som plæneklippere med hinanden. Og nu har Torben Berner fra Føllenslev gjort det muligt at dele campingvognen med andre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torben Berner fra Føllenslev har fået en god idé. Han vil gøre det muligt for folk at dele deres campingvogn med andre på en sikker måde ved hjælp af hjemmesiden Camp Travel. 

Idéen er udtryk for deleøkonomi, som handler om, at man lejer eller udlejer forskellige ting som plæneklippere og både, samt tjenester som lift og overnatninger i private hjem. 

Det er blandt andet denne tankegang, som har inspireret Torben Berner, som er en af medejerne, til at udvikle dette koncept i løbet af de sidste to år. 

- Det er jo ærgerligt at have en campingvogn stående til 200.000 kroner, hvis man kun bruger den tre dage om året. Hvorfor så ikke tjene penge på den, siger Torben Berner.

En undersøgelse lavet af Gallup for Nordea viste, at knap en ud af ti brugte en form for deleøkonomi i det første halve år af 2015. 

Samtidig havde cirka halvdelen af de adspurgte ikke lyst til at dele deres ting med fremmede mennesker.

Selvom flertallet ikke er lige positive for at låne deres ting ud til fremmede, så viser det sig, at idéen med deleøkonomien med tiden vil brede sig. Det mener Jarle Fink Kindrop, som arbejder med deleøkonomi i Innovation Lab i Aarhus. 

- Det er en tendens, vi har set i et stykke tid, og den har ikke nået sit højdepunkt endnu. Lige nu deler private mennesker ting som for eksempel både, værktøj og lejligheder, men det vil brede sig til erhvervslivet, så kontorer låner af andre virksomheder, siger Jarle Fink Kindrop. 

Det er både private personer og campingpladser, som kan udleje campingvogne til fremmede mennesker i hele verden. Målet for Camp Travel og Torben Berner er, at den nye internet-virksomhed får lejet campingvogne ud i 1000 uger i løbet af 2016.