Nu får Asnæs endelig internet

Efter at have kæmpet i årevis får borgerne på Asnæs ved Kalundborg nu hurtigt Internet. Teleselskab sætte tre antenner op i vindmølle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For nylig kunne Jes Jessen, Eirik Vinsand og Christian Lerche Lerchenborg se til, mens teknikere installerede antenner i 65 meters højde. De tre mænd har kæmpet i årevis for at få hurtigt Internet, og nu er det lykkes. Teleselskabet 3 sætter antenner op i en vindmølle, der står på en af Christian Lerche Lerchenborgs marker.

- Det bliver forrygende. Faktisk bliver det en helt ny verden, og efter kort tid vil vi sikkert ikke engang spekulere på de problemer, vi har haft, siger Jes Jessen.

De tre mænd driver alle virksomhed, og især Eirik Vinsand har i flere år kæmpet med langsomt internet. Han ejer den økologiske slagtervirksomhed Mineslund og handler med sine kunder via sin webshop på nettet.

- Jeg er klar med en ny hjemmeside, som vi lancerer så snart den nye forbindelse er oppe at køre, siger Eirik Vinsand.

Omkring 80 husstande har hver betalt 3000 kroner for etableringen af de nye antenner. Derudover har Jes Jessen, Eirik Vinsand og Christian Lerche Lerchenborg søgt økonomisk støtte til projektet i forskellige puljer. Blandt andet har de modtaget penge fra de såkaldte LAG-midler. Læs mere om LAG-midler ved at klikke HER.

Skuffede over politikere

De tre initiativtagere er glade for, at nu endelig er lykkes at få hurtigt internet. Til gengæld er de langt fra tilfredse med, at de har skulle bakse med problemet i så lang tid uden hjælp fra hverken politikerne på Christiansborg eller de store teleselskaber.

- Politikerne har jeg opgivet for længe siden i den her proces, men det er da grotesk, at man i dagens Danmark skal kæmpe så meget for at få internet, siger Eirik Vinsand.

Borgerne på Asnæs holder fest den 28. Februar for at fejre, at de nu har forbindelse til resten af verden. 

Læs mere om kampen for internet på Asnæs-borgernes egen hjemmeside ved at klikke HER.