Nu er det slut med at blive på vogndækket på Molslinjens færger

Nu kan man ikke længere sidde på vogndækket på Molslinjens færger, som sårbare ellers har kunnet under corona.

Nu er det slut med at opholde sig på vogndækket under overfarten på Molslinjens færger, der blandt andet omfatter hurtigfærgerne over Kattegat mellem Odden og Aarhus samt Odden og Ebeltoft, Langelandsfærgen mellem Spodsbjerg og Tårs og Samsølinjen mellem Kalundborg og Ballen.

Det skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

Det har ellers været muligt for særligt sårbare under corona at opholde sig på vogndækket, der normalt af sikkerhedsmæssige årsager er forbudt. Det har været for at sikre, at også de sårbare har kunnet rejse.

Men nu mener Molslinjen, at man er så langt i kampen mod corona, at den særlige ordning ikke længere er nødvendig.

- Det har for mange været en vigtig undtagelse, som har sikret, at også de svageste har haft mulighed for at rejse uden at skulle i kontakt med deres medpassagerer. Vi har været glade for ordningen, som også har hjulpet vores forretning under coronaperioden, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, i en pressemeddelelse.

Vil hellere bruge kræfterne andetsteds

I en særlig aftale med Søfartsstyrelsen fik Molslinjen lov til at have op til 50 biler med passagerer på vogndækket, men det stopper altså nu.

- Danskerne er ved at være vaccinerede, og på de fleste afgange er vi nede på en enkelt eller to biler med passagerer på vogndækket. Vi bruger mandskab på at holde øje med disse corona-biler, og de kræfter vil vi hellere bruge på service i passagerområdet, forklarer Jesper Skovgaard.

Dem, der tidligere har booket en plads på vogndækket, kan stadig få lov til at gennemføre rejsen på vogndækket, men man kan ikke længere reservere plads.