Novozymes forbederer sig på influenza A epidemi

Ifølge Statens serum institut vil Danmark indenfor kort tid blive ramt af en H1N1 epidemi, også kaldt svineinfluenza. Det får nu virksomheden Novozymes til at informere sine medarbejdere om dem kommende smitte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi hænger plakater op i kantinerne, hvor alle medarbejderne kommer. På plakaterne står der, at man skal vaske sine hænder. Nyser man, skal man gøre det i sin trøje, og ikke i hænderne, og endelig er det vigtig, at de melde sig syge, hvis de har den mindste symptom på influenza A, siger bedriftslæge ved Novozymes Poul Wagner.

Indtil videre har knap 300 danskere fået konstateret influenza a, men Statens Serum Institut regner med, at hver fjerde dansker vil blive smittet. Influenzaen er dog ikke farlig for almindelige mennesker.

- Det er eventuelt sådan, at folk der har kroniske sygdomme, skal vi passe lidt på, men det er ikke farligt for almindelige mennesker, siger Teis Andersen, der er vicedirektør på Holbæk og Roskilde sygehus.

Det er ikke kun Novozymes, der forbereder sig på influenza A - også virksomheder som Carlsberg og Danfoss tager deres forholdsregler.

Se indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:video_mangler:090804_hn1n.flv]