Novo Nordisk savner motorvej for at opretholde milliardinvestering

Det danske medicinalfirma Novo Nordisk undrer sig over manglende motorvejsstrækning hele vejen til Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvert år foretager medicinalfirmaet Novo Nordisk i Kalundborg særlige API-investeringer - aktive produkt ingredienser - for omkring en milliard kroner.

Men spørgsmålet er, hvor længe det kan fortsætte uden den rette infrastruktur.

quote Det er utroligt svært at forstå, at Holbækmotorvejen ikke bliver vedtaget og ført hele vejen til Kalundborg

Michael Hallgren, produktionsdirektør hos Novo Nordisk

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

- Det er utroligt svært at forstå, at Holbækmotorvejen ikke bliver vedtaget og ført hele vejen til Kalundborg, når ikke bare Novo Nordisk, men Kalundborg som helhed oplever vækst og meget store investeringer flere steder. Motorvejen, som anslået vil koste 1,4 milliarder kroner, er der desuden god samfundsøkonomi i, siger Novo Nordisks produktionsdirektør Michael Hallgren til avisen.

Han oplyser, at Novo Nordisk er Danmarks største bidragyder, når det kommer til selskabsskat - med 5,5 milliarder kroner årligt til statskassen.

- Jeg kommer ikke med tomme trusler. Det er en helt reel faktor at vurdere flere forhold, hvor infrastruktur er med, når Novo Nordisk skal vurdere, hvor man opnår »best return of investment«, siger Michael Hallgren og nævner, at Novo Nordisk som bekendt for 13 milliarder kroner etablerer et API-site i Clayton, North Carolina i USA. 

- Hvis der ikke er udsigt til, at infrastrukturen forbedres her i Kalundborg, får jeg et valg med hensyn til, hvor vores API-investeringer skal placeres, fastslår produktionsdirektøren over for Nordvestnyt.

Direktør: Politikerne undervurderer betydningen

Michael Hallgren siger, at han mener, at politikerne undervurderer betydningen af en motorvej helt til Kalundborg, og han efterlyser også bedre forhold for medicinalvirksomhedens mange pendlere.

Jo længere væk, en medarbejder bor, jo mere er det typisk i overvejelserne at skifte job.

På Novo Nordisk er man netop nu ved at planlægge API-investeringerne for 2018, fortæller Michael Hall­gren til avisen.