Novo Nordisk sætter tal på massefyring

Novo Nordisk er udfordret på salget og er derfor ved at gennemføre en spareplan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I regnskabet for tredje kvartal 2018 sætter Novo Nordisk, med afdeling i bandt andet Kalundborg, tal på, hvor mange medarbejdere, man vil være færre ved årets udgang.

- Yderligere omstruktureringer på tværs af funktionsområder og landegrænser er iværksat for at støtte de kommercielle aktiviteter for porteføljen af innovative produkter.

- Derfor forventes den samlede medarbejderstab at blive reduceret med cirka 1300 medarbejdere inden udgangen af 2018, og de fleste af disse reduktioner er gennemført per 1. november 2018, skriver Novo Nordisk.

Om sparerunden skriver Novo Nordisk i regnskabet:

- Novo Nordisk har offentliggjort planer om en omstrukturering af forsknings- og udviklingsorganisationen, som skal fremskynde processen med at øge antallet og diversiteten af projekter i pipelinen og skabe muligheder for en øget satsning på transformationel biologisk og teknologisk innovation.

36,5 milliarder kroner

De mange fyringer har samtidigt kostet penge i fratrædelsesgodtgørelser over det meste af organisationen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Novo Nordisk i Kalundborg.
Novo Nordisk i Kalundborg.
Foto: Novo Nordisk

Novo Nordisk resultat af primær drift er i årets første ni måneder faldet med seks procent eller over to milliarder kroner til 36,5 milliarder kroner.

- Resultat af primær drift faldt med en procent opgjort i lokale valutaer. Det er negativt påvirket af omkostninger relateret til afskedigelser, lavere andre driftsindtægter og timing af omkostninger.

- Justeret for fratrædelsesrelaterede omkostninger steg resultat af primær drift med fire procent opgjort i lokale valutaer, skriver Novo Nordisk.