¨

Novo Nordisk øger overskuddet kraftigt

Foto: TV ØST

Novo Nordisks overskud stiger til 13 milliarder i årets første seks måneder. Det nye middel Victoza storsælger

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk øger sit overskud kraftigt. I første halvår er resultatet før skat steget med 22 procent til i alt 13 milliarder kroner.

Omsætningen steg med 17 procent, så Novo Nordisk i alt solgte for 37,2 milliarder kroner i halvåret.

Salget er især drevet frem af det nyt middel Victoza, der alene står for en vækst på 82 procent i salget.

- Vi er meget tilfredse med den finansielle udvikling i første halvår, siger Lars Rebien Sørensen, administrerende direktør for Novo Nordisk.

Selskabet løfter nu forventningerne til både salg og resultat for hele året. Salget ventes i lokale valutaer at stige med mellem ni og 12 procent mod tidligere otte til 11 procent.

Nettoresultatet til virksomheden bliver et overskud på 10 milliarder kroner hidtil i år.

De såkaldt moderne insulintyper har samlet haft en vækst på 20 procent.

De moderne insulintyper har omsat for 16,5 milliarder kroner - en vækst på 20 procent - og dertil kommer et salg af Victoza på 4,3 milliarder kroner. Den traditionelle human insulin holder salget stort set uændret på 5,5 milliarder kroner.

Dermed sælger produkter til diabetes for i alt 28,9 milliarder kroner, mens produkter inden for området biofarmaka står for et salg på 8,3 milliarder kroner.

Vigtigst her er blødermidlet NovoSeven, der solgte for 4,4 milliarder kroner. Det er dog, opgjort i lokale valuta, et uændret salg i forhold til et år tilbage.

Novo Nordisk glæder sig over resultater fra test af midlet IDegLira.

Samtidig må selskabet dog kigge nøjere på et andet nyt middel til standsning af blødninger. Her har de afsluttende test vist, at en patient har udviklet antistoffer med en potentielt neutraliserende effekt.

Novo Nordisk vurderer nu konsekvenserne af dette, oplyser selskabet.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App