Novo Nordisk investerer yderligere 850 millioner kroner i Kalundborg

Novo Nordisk vil øge kapaciteten i Kalundborg og investerer 850 millioner ekstra i faciliteterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Novo Nordisk producerer som bekendt produkter til diabetesbehandling, og den produktion vil nu blive opjusteret i Kalundborg.

- Med den seneste investering vil et eksisterende produktionsanlæg blive ombygget og udvidet for at skabe yderligere kapacitet til produktion af fremtidens lægemidler, fortæller Michael Hallgren, produktionsdirektør hos Novo Nordisk i Kalundborg.

Efter flere investereringer i 2020 var der gang i den på byggepladseni februar.
Efter flere investereringer i 2020 var der gang i den på byggepladseni februar. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Investeringen er blot én af flere investeringer i løbet af året. Alene i 2020 er der blevet investeret to milliarder kroner i faciliteterne i Nordvestsjælland.

quote Vi har 50 års ekspertise i Kalundborg

Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk i Kalundborg

- I februar annoncerede Novo Nordisk investeringer for 800 millioner kroner i opgraderinger og udvidelser af produktionsanlægget i Kalundborg, så virksomheden i fremtiden vil kunne producere både eksisterende samt næste generations diabetesprodukter. I maj annoncerede virksomheden endnu en investering på 150 millioner kroner i en ny produktionslinje til pak af tabletter. I juni fulgte en investering på 225 millioner kroner, siger Michael Hallgren.

Michael Hallgren, produktionsdirektør Novo Nordisk Kalundborg
Michael Hallgren, produktionsdirektør Novo Nordisk Kalundborg Foto: Novo Nordisk

Med den nye investering, bliver produktionsanlægget altså yderligere styrket med både ombygning af en eksisterende fabrik og en helt ny tilbygning. Og der en særlig grund til, at det netop er i Kalundborg, der bliver tilført ekstra midler.

- Vi har 50 års ekspertise i Kalundborg, og alene fra årtusindeskiftet og frem til 2019 har Novo Nordisk investeret mere end 16 milliarder kroner i produktionsfaciliteterne i Kalundborg. I år har vi annonceret en række yderligere investeringer, hvilket understreger Novo Nordisks ambition om en fortsat styrket tilstedeværelse i Danmark og Kalundborg,” siger Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg

novo Nordisk, Novozymes
Læs også
Se den vilde udvikling - 50 år med Novo Nordisk og Novozymes i Kalundborg
novo Nordisk, Novozymes
Læs også
Se den vilde udvikling - 50 år med Novo Nordisk og Novozymes i Kalundborg

I Kalundborg bliver 50% af verdens insulin produceret. Novo Nordisk har ligget i byen siden 1969.