¨

Novo Nordisk investerer 650 millioner kroner i fabrikker i Kalundborg

Foto: Novo Nordisk

Fabrikkerne hos Novo Nordisk, der i dag producerer produkter til diabetesbehandling, skal udvides og optimeres for 650 millioner kroner.

I Kalundborg producerer Novo Nordisk cirka halvdelen af verdens insulin.

Fabrikkerne, der i dag producerer produkter til diabetesbehandling, skal bygges om, så de fremadrettet kan producere næste generation af produkter.

Det skriver Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

- Investeringerne i fabrikkerne er med til at understrege Novo Nordisks ambition om en fortsat styrket tilværelse i Danmark og Kalundborg, siger Michael Hallgren, der er produktionsdirektør i Novo Nordisk Kalundborg.

Investeringerne i fabrikkerne er med til at understrege Novo Nordisks ambition om en fortsat styrket tilværelse i Danmark og Kalundborg

Michael Hallgren, produktionsdirektør i Novo Nordisk Kalundborg

Projekterne forventes afsluttet i 2020.

Novo Nordisk har investeret milliarder siden årsskiftet

Novo Nordisk har været til stede i Kalundborg i 50 år.

- Alene fra årtusindeskiftet har Novo Nordisk investeret mere end 15 milliarder kroner i Kalundborg, der er en hjørnesten i det globale produktionsnetværk, siger Michael Hallgren.

Novo Nordisk og Novozymes er aktive partnere i Kalundborg Symbiose, der er et ressourcesamarbejde mellem seks private virksomheder og tre offentlige aktører. I symbiosen bliver én virksomheds reststrøm eller biprodukt anvendt som en ressource i en anden virksomheds produktion.

Samarbejdet udveksler i dag 22 forskellige ressourcestrømme til gavn for miljø og økonomi

FAKTA:

  • Novo Nordisk produktionssite i Kalundborg, hvor Novozymes også har produktionsfaciliteter, blev etableret i 1969 og dækker i dag et areal på 200.000 kvadratmeter.
  • Novo Nordisk Kalundborg beskæftiger næsten 3.500 medarbejdere, og de 14 fabrikker er en stor del af Novo Nordisks globale produktion.
  • Her produceres 50 procent af verdens insulin samt en række biofarmaceutiske produkter.
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App