Novo lukker Kalundborg-fabrik

Medicinalproducenten Novo Nordisk lukker en del af sine faciliteter i Kalundborg. 150 fastansatte berøres, men ventes at kunne få andre job i koncernen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er tale om insulinproduktionen på fabriksanlægget i Kalundborg. Det oplyser kommunikationschef Mike Rulis til RB-Børsen.

- Lukningen sker i etaper, og første etape finder sted per 1. april næste år. Den sidste del lukker ned i 2012, oplyser Mike Rulis.

I første omgang berøres 150 fastansatte medarbejdere i Kalundborg. Dertil kommer 50 i Bagsværd og 30 i Hillerød. Anden etape i 2012 vil berøre 100-150 medarbejdere. I alt beskæftiger Novo Nordisk på sit anlæg i Kalundborg ca. 2200 mand. Mike Rulis oplyser, at man venter at kunne skaffe job til samtlige medarbejdere. Det betyder dog ikke nødvendigvis i Kalundborg. Lukningen berører også en række vikarer.

- Det drejer sig om cirka 100 vikarer, der ikke får forlænget deres jobaftaler, forklarer kommunikationschefen. Novo Nordisk lukker anlægget i Kalundborg, fordi det er et ældre anlæg, som ville kræve store investeringer i de kommende år.

- Vi har desuden foretaget produktionsforbedringer og åbnet nye fabrikker blandt andet i Brasilien, der nu kan tage over, forklarer Mike Rulis.

 

/ritzau/