¨

Naturens gaver

Foto: TV ØST

De fleste strandgæster har kun øje for den smukke havudsigt, men kigger man ned, -på stenene, vil man opleve et sandt overflødighedshorn af variation af farve og form.

Det er der mange mennesker der har opdaget. 80 af dem har fundet sammen i Nordvestsjællands Stenklub, der i år fejrer 25 års jubilæum.

Det er ikke kun i kridtlagene på Møn man kan finde fossiler. Strandene på Røsnæs ved Kalundborg, er også leveringsdygtige. Det benytter Nordvestsjællands Stenklub sig af:

”Det er et af de bedste steder, hvad enten du tager Nordstranden eller Sydstranden. Leder du efter fossiler er sydstranden bedst. På nordsiden er der tit så voldsomme bølger, at fossilerne smadres”.

Sådan siger formanden for stenklubben, Mogens Hansen. Han taler af erfaring. På Røsnæs har han gjort så fine fund, at professionelle geologer gør store øjne. Selvom han selv foretrækker at søge efter specielle flintesten, fordi den er ægte dansk, har han også adskillige smukke fossiler i sin samling.

Man skal ikke have travlt, når man går en tur på en strand med sten-finderne fra Mørkøv-klubben.. For hvert skridt er der noget der skal undersøges, og alle sten har deres egen historie. Selv efter de millioner af år der passeret siden stenene blev dannet, i vulkaner og på havbunden, er tegnene på fortidens dyreliv lyslevende.

Vil man lære mere om sten, koster et medlemskab af Nordvestsjællands Stenklub, den beskedne sum af 170 kroner om året.

Læs mere her:

http://www.nordvestsj-stenklub.dk/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App