Narret ud af sit eget hjem

Familier må gå fra hus og hjem. Andre har mistet tusindvis af kroner. Anklager om svindel vælter frem i Nordvestsjælland, hvor ofrene peger på den samme mand som gerningsmanden bag flere tilfælde af groft bedrageri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

København har Stein Bagger, og nu har provinsen måske også fået sin helt egen svindler. I hvert fald anklager en række borgere fra Sæby i Vestsjælland nu en mand for groft bedrageri.

Folkepensionist Kate Riel Jensen står mildt sagt med håret i postkassen.

- Jeg har grædt som pisket og græder stadigvæk, fortæller pensionisten.

Det begyndte ellers så godt, da en ven af familien kom med en god nyhed til Kate Riel Jensen og hendes mand.

- Han gav os hånd på et job til min mand og en billig bolig, siger hun.

Det var et hus i Kirke Helsinge, det ældre ægtepar skulle flytte ind i. Huslejen var kun det halve af, hvad parret betaler i dag.

- Vi var glade, men åbenbart også lidt for godtroende, siger pensionisten og fortsætter:

- Der var bare et problem. Vores ven havde nemlig aldrig købt huset. Det var sat til salg, men ikke solgt. Lejekontrakten var med andre ord falsk.

Jobbet til Kate Riel Jensens mand blev heller aldrig til noget. Den kontrakt, han og vennen havde sat deres underskrifter på, landede aldrig i postkassen som lovet.

Hvorfor stolede du så blindt på ham?

- Han var jo en ven af huset og meget velformuleret. Han kunne snakke sin syge far op ad graven, forklarer pensionisten med et skævt smil.

Og ikke nok med det. Vennen havde osse lovet pensionistens barnebarn og oldebarnet på tre år tag over hovedet. Men heller ikke det billige lejemål havde hold i virkeligheden, så nu står Anita Riel Puggaard og hendes søn Sebastian også uden bolig .

- Vi havde sådan glædet os til at flytte tilbage til Sjælland. Vi har boet i Jylland i 6 år, så det har været et stort skridt for os. Og nu er vi så blevet snydt. Det har været ved at knække vores familien, siger den unge mor og sukker dybt.

Manden med de tomme løfter kommer fra i Jyderup. Han fortalte Kate Riel Jensen, at han arbejdede for PET, og måske derfor hoppede hun og familien på det, de i dag kalder et stort svindelnummer.

- Den 1. marts bliver vi sat på gaden. Hvad skal vi gøre, spørger den fortvivlede kvinde med gråd i stemmen.

Fordi vennen er uskyldig til det modsatte er bevist, er han anonym i denne artikel. Her på TV2 ØST kender vi mandens navn. Et navn, der også står i politiets forbryderalbum. Han er nemlig tidligere dømt for groft bedrageri.

Dommen faldt i 2004. Manden blev straffet for at have franarret en kartoffel-avler ved Lammefjorden knap 900.000 kroner.

Borgerne fra Sæby har fået nok. Nu vil den lokale kæledyrs-klub melde manden til politiet. Klubben er nemlig den eneste, der har papir på den påståede svindel - nemlig en falsk faktura på godt 5.000 kroner. Karen Riel Jensen fik hverken en kopi af lejekontrakten eller af hendes mands ansættelseskontrakt.

Det er nu op til politiet at efterforske sagen om den måske falske PET-agent.