Mor blev advaret om pædofilitiltalt

Et misbrug af en mindreårig pige kunne måske være stoppet før. Mor til pigen troede hende ikke, da hun fortalte, at en ven af familien havde pillet ved hende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alarmklokkerne burde måske være begyndt at ringe, da en pige på ca. otte år fortalte sin mor, at en nær ven af familien havde pillet ved hende i et telt på en campingtur. Men moren troede hende ikke, og pigens historie blev tiet ihjel og slået hen.

Onsdag begyndte så en sag i Retten i Holbæk, hvor selv samme mand er tiltalt for at have haft samleje, analt samleje og anden seksuel omgang med i alt fem piger i alderen fem til 12 år - deriblandt den føromtalte pige, der i dag er 16 år gammel og bor på et opholdshjem.

Ifølge anklageskriftet fandt overgrebene sted over en ni-årig periode fra 2000 til 2009. Den tiltalte var tætte venner med alle børnenes forældre og sågar gudfar og fadder til to af pigerne. Derudover agerede han tit og ofte på skift babysitter for alle fem børn.

Til onsdagens retsmøde forklarede moren, der havde fået advarslen efter campingturen, at hun ikke havde taget det
alvorligt, fordi hendes datter nogle gange havde en ret livlig fantasi og af og til fandt på historier for at få opmærksomhed. Og heller ikke da datteren, under et besøg hos den 44-årige tiltalte, ringede hjem og græd, reagerede moren. Datteren ville ikke fortælle, hvad der var i vejen, men sagde, at hun gerne ville hjem.

Da anklageren under retsmødet spurgte moren, om hun med hånden på hjertet troede, at hendes datter lyver om de seksuelle overgreb, lød svaret:

- Det ved jeg ikke.

I den 44-årige tiltaltes hjem fandt politiet under en ransagning af hans computer 41 billeder og 108 filmsekvenser med børneporno.

Sagen fortsætter torsdag med forventet dom 21. juni.

/ritzau/