¨

Mols-Linien står fast på lukning

Foto: TV ØST

Mols-Liniens færgerute mellem Kalundborg og Aarhus bliver nu endegyldigt lukket. Den beslutning er truffet af rederiet efter en gennemgang af andre muligheder for ruten. Det skriver Ritzau.

Mols-Linien står efter undersøgelser fast på lukningen af færgeruten mellem Kalundborg og Aarhus.

Mols-Liniens færgerute mellem Kalundborg og Aarhus bliver nu endegyldigt lukket. Den beslutning er truffet af rederiet efter en gennemgang af andre muligheder for ruten.

Rederiet meddelte allerede midt i marts, at man var klar til at lukke ruten.

Efter dette fik rederiet mange tilkendegivelser om håbet for en fortsat besejling af ruten, og man har forhandlet med havnene i de to byer om bedre vilkår. Desuden har man forhandlet med rederiets største kunder.

- Uanset at der fra disse parter har udvist en meget stor vilje til at medvirke til en forbedring af rutens resultat, må rederiet desværre fortsat konstatere, at Storebæltsbroens prispolitik og et manglende udbud giver så store negative følger, at rederiet ikke ser mulighed for en rentabel drift, hedder det i en meddelelse fra Mols-Linien.

Et udbud af ruten ville gøre det muligt at sikre statstilskud til rutens drift.

De to skibe på ruten, Mette og Maren Mols, bliver solgt til FRS GmbH i Flensborg. Mette Mols bliver overtaget af køberen allerede den 22. juli.

Derefter vil ruten være neddroslet og kun blive betjent med et skib frem til 15. september, hvor Maren Mols også bliver overtaget af køberen.

Salget af de to skibe sikrer rederiet en fortjeneste på 61 millioner kroner. Samtidig får rederiet dog omkostninger til at nedlukke ruten. Samlet står man til en gevinst på 20 millioner kroner.

Efter lukningen vil Mols-Linien A/S fokusere på hurtigfærgeruten Odden-Aarhus og Odden-Ebeltoft.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App