Minister henter inspiration i regionen

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde er mandag på inspirationstur om demens i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag er sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) på besøg i Odsherred, Kalundborg og Slagelse. Her fik hun mulighed for at høre om kommunernes indsats over for mennesker med demens.

Ministeren var blandt andet på Kompetencecenter for Demnes i Kalundborg.

- I takt med, at vi bliver ældre og ældre, vil der også blive flere, der rammes af demens. Indsatsen over for mennesker med demens og deres pårørende har ikke været tilstrækkelig, og den trænger til et løft. Derfor vil jeg til efteråret præsentere en ny national demenshandlingsplan, og i den sammenhæng er det vigtigt for mig at komme rundt i landet og suge inspiration til mig, siger Sophie Løhde i en pressemeddelelse.

- Indsatsen over for mennesker med demens og deres pårørende har ikke været tilstrækkelig, og den trænger til et løft. 

I løbet af dagen var hun også forbi Kalundborg Kommunes Sundheds- og Akuthus.

- Kalundborg Kommune har fundet frem til en interessant model med sundhedshuset. Og der er generelt et stort behov for, at vi får skabt bedre sammenhæng for borgeren på tværs af regionale sundhedstilbud og kommunale sundhedstilbud. Det er netop det, vi har fokus på med den kommende handlingsplan for den ældre medicinske patient. At sikre sammenhæng og kvalitet i behandlingen for denne store gruppe patienter, som kun bliver større i årene, der kommer, siger Sophie Løhde.