Minister: Derfor misser Kalundborg ingeniøruddannelse

Kalundborg misser en diplomingeniøruddannelse i bioteknologi, efter Uddannelses- og Forskningsministeren har afvist en ansøgning fra UCSJ.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal alligevel ikke oprettes en diplomingeniøruddannelse i bioteknologi i Kalundborg. Det skriver University College Sjælland i en pressemeddelelse.

Nu forklarer Uddannelses- og forskningsminister, Ulla Tørnæs (VENSTRE), hvorfor, Kalundborg bliver forbigået.

- Et udbud af en diplomingeniøruddannelse skal være baseret på et solidt ingeniørfagligt miljø. Det er vigtigt både for de studerende og for virksomhederne. Derfor er det meget vigtigt for mig, at et eventuelt nyt udbud af en diplomingeniøruddannelse bygger videre på et solidt ingeniørfagligt miljø, lyder det i et skriftligt svar fra ministeren til TV ØST.

Uddannelsen, der skulle være begyndt i september 2017, var ellers tænkt som en støtte for virksomhederne i Kalundborg Symbiosis. Herunder de tre Novo-virksomheder Novozymes, Novo Nordisk og NNE Pharmaplan, der har behov for højtuddannet arbejdskraft, men som har svært ved at tiltrække den.

Kommune vil forsat forsøge

Borgmester i Kalundborg, Martin Damm, vil arbejde videre på at etablere ingeniøruddannelser i Kalundborg.

- Vi har mange kvalificerede studiesøgende, og vi har en industri, der oplever, at arbejdskraften er vanskelig at tiltrække og fastholde. Derfor er projektet helt oplagt for en kommune som Kalundborg med et højt specialiseret erhvervsliv, siger borgmester Martin Damm.