Millionprojekt skal skabe ny vikingelegeplads med naturformidling

Børnene i Gørlev får snart en interaktiv vikingelegeplads midt i byen, der både skal inspirere til leg og gøre dem klogere på natur og historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Første og anden klasse på Gørlev Skole i Kalundborg havde mandag gang i både papir og farveblyanter. De havde nemlig fået til opgave at kreere tegninger med vikingetema.

quote Man kommer nede fra parkeringspladsen af, og så er det næsten ligesom at gå ind i Valhal

Anders Søgaard, naturvejleder, Naturpark Åmosen.

- Denne her økse er bare træ og lidt rust og metal, forklarer Mikkel Scheuer fra anden klasse om sin tegning.

Tegningerne er dog ikke kun for sjov. Elevernes tegninger skal nemlig gives videre til designere, så de kan fungere som inspiration til en helt ny legeplads midt i Gørlev. Ved siden af Gørlev Biblioteket og den lokale Rema 1000 ligger der nemlig et areal på 800 kvadratmeter, som Kalundborg Kommune har doneret til formålet.

- Man kommer nede fra parkeringspladsen af, og så er det næsten ligesom at gå ind i Valhal eller et eller andet, når man kommer ind på denne her vikingelegeplads, hvor der skal opføres forskellige ting, siger Anders Søgaard, naturvejleder i Naturpark Åmosen.

Legeplads skal kobles til Naturpark Åmosen

Området betegnes som ”Naturpark Gateway” og skal udover at huse en legeplads også fungere som bindeled til den nærliggende Naturpark Åmosen.

- Tanken er, at der skal sættes sådan nogle interaktive skærme op, som man kan interagere med – altså gå hen og trykke på – og så få forskellig viden om både natur, men også omkring kulturen med vikinger og stenalderen, forklarer Anders Søgaard.

Læs også
Nu er det jul igen - beboer på vej pynter hus med 30.000 lys
Læs også
Nu er det jul igen - beboer på vej pynter hus med 30.000 lys

I Naturpark Gatewayen vil der med andre ord blive formidlet historier fra Naturpark Åmosen, som i høj grad fortælles af lokale skoler og daginstitutioner. På den måde kan parken også trække forældre og bedsteforældre til, som skal opleve deres børn og børnebørn på skærmene.

Stort projekt for Gørlev

Projektet koster over en million kroner, og pengene kommer fra Nordea-fonden og Kalundborg Kommune.

- Det her projekt er kæmpe stort for Gørlev, fordi vi ikke har nogen offentlig legeplads i Gørlev, og vi har rigtig, rigtig mange børn i området. Vi har cirka 3500 sommerhuse ude i området, så det her skal lige så meget være en attraktion for dem, der holder ferie her, siger Jonas Henriksen, der er formand for Gørlev og omegns lokalråd.

Læs også
Opsigtsvækkende legeplads skal fortælle historien om Faxe Ladeplads
Læs også
Opsigtsvækkende legeplads skal fortælle historien om Faxe Ladeplads

- For det første mangler børnene noget her i Gørlev. Og så synes jeg, at det er helt fantastisk, at vi kan kombinere det med, at der kommer historie ind i det, og at børnene selv er med til at kreere deres egen legeplads, siger Aase Due (S), Næstformand i Kultur- og fritidsudvalget i Kalundborg Kommune.

I anledning af projektet fik første og anden klasse på Gørlev Skole mandag lov til at lege vikinger med gode historier, tegninger, bål, hjelme og sværd.
I anledning af projektet fik første og anden klasse på Gørlev Skole mandag lov til at lege vikinger med gode historier, tegninger, bål, hjelme og sværd. Foto: Arkivfoto

Børnene på Gørlev Skole glæder sig også til at få en legeplads i byen, hvor deres ønsketegninger måske bliver til virkelighed.

- 100.000 procent. Jeg tror, at legepladsen bliver meget hyggelig og sjovt at lege på, siger Mikkel Scheuer.

- Det ville være vildt fedt og betyde noget stort, stemmer klassekammeraten Freja Eriksen i.

Det nye område med legeplads skal efter planen stå klar til sommer.


Nyhedsoverblik