¨

Millionbedrager får to års fængsel for at snyde banker

49-årig kvinde skal i fængsel i to år, efter hun er kendt skyldig i 20 forhold for bedrageri og dokumentfalsk. Foto: TV ØST

16 banker og flere realkreditinstitutioner udlånte penge til en 49-årig kvinde fra Kalundborg, men hun betalte dem aldrig tilbage.

En 49-årig kvinde var kun lige kommet fra Norge til Kalundborg i Danmark, da hun startede med at tage lån i næsten alle landets banker, uden at have planer om at betale pengene tilbage.

16 banker og flere realkreditinstitutioner hoppede i fælden.

Hun fortsatte med at tage lån, indtil en bank en dag kontrollerede de oplysninger, hun havde givet og fandt ud af, at der ikke var hold i dem.

- Hun er kendt skyldig i 20 forhold for bedrageri og dokumentfalsk, hvor hun har taget lån i realkreditsinstitutioner, banker og desuden fremlagt falske oplysninger, siger anklager Anja Liin til TV ØST.

Kvinden har blandt andet vist falske dokumenter af et hus, hun skulle have solgt i Sverige, inden hun kom til Danmark i april 2013.

Onsdag faldt der dom i sagen ved Retten i Holbæk, og her fik kvinden at vide, at hun skal sidde bag tremmer i to år.

- Virker som et fuldtidsjob

Bedrageriet har stået på i over en periode på halvandet år, og Anja Liin ser meget alvorligt på sagen.

- Vi anser det som et mere groft bedrageri end normalt. Det er mange forhold, og det er en stor sag beløbsmæssigt. Her taler vi i omegn af seks-syv millioner i forsøg og udbytte. Det virker jo som et fuldtidsjob, siger Anja Liin.

Pengene skulle kvinden eftersigende have brugt på at købe sin danske samlevers hus og på rent forbrug.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App