Meta Fuglsang gør politisk comeback

SF's tidligere næstformand Meta Fuglsang opgav politik efter SF-tumult. Nu stiller hun op igen til Folketinget

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

SF i Slagelse peger på Meta Fuglsang som deres kandidat til næste folketingsvalg.

Fuglsang har tidligere helt droppet politik på grund af tumult i SF, men den tidligere næstformand har ved et opstillingsmøde fået opbakning fra kredsen og er nu klar til et comeback.

- SF har været på en lang rejse, og det har været en svær periode. Men jeg vil gerne bruge min erfaring til at få flere til at stemme på SF, siger Meta Fuglsang til Ritzau.

Meta Fuglsang trak sig som folketingskandidat i Kalundborg for godt et år siden, og i foråret opgav hun også sin plads i SF's landsledelse for helt at forlade politik.

Årsagen var magtspillet om valget til næstformandsposten i SF for halvandet år siden, hvor Fuglsang følte sig "ladt i stikken" af den daværende formand Villy Søvndal.

- Jeg trak mig dels ud af politik på grund af det voldsomme forløb i SF omkring valget til næstformand på landsmødet. Det betød noget for min lyst til politik, siger Meta Fuglsang.

Hun tabte næstformandsvalget til Mattias Tesfaye og Mette Touborg - trods flest stemmer på landsmødet for halvandet år siden i Kolding.

Det skete, efter at Villy Søvndal erklærede sin støtte til Fuglsangs modstandere på et lukket møde i landsledelsen, hvor de nye næstformænd skulle vælges.

En melding, der fremkaldte frustration og tårer, fortæller Meta Fuglsang, da Søvndal flere gange havde meldt ud, at han ikke ville vælge side i næstformandsopgøret.

- Jeg har haft brug for at sunde mig i en periode, men SF-politik fylder mere end en enkelt personlig skramme, så derfor vil jeg gerne tilbage, fortæller den nye folketingskandidat.

Søvndals afløser som SF-formand, Annette Vilhelmsen, har betydet meget for Meta Fuglsangs lyst til at komme tilbage til politik.

- Der er kommet mere fokus på inddragelse og partidemokrati i SF. Samtidig fokuserer Annette Vilhelmsen på nogle sociale dagsordener og er mere tydelig i regeringen. Det betyder meget for mig, forklarer hun.

Prognoserne lige nu peger på, at der kun kommer en SF'er fra Region Sjælland i Folketinget, og så peger pilen på Astrid Krag, vurderer Meta Fuglsang.

 

- Men hvis SF går frem, og det, tror jeg, kommer, så har jeg en rimelig chance for at komme ind, siger hun.

 

Meta Fuglsang har renset luften med Villy Søvndal, og hun regner ikke med, at et muligt kommende samarbejde i SF's folketingsgruppe giver problemer.

Slagelse partiforening har inviteret til reception for den nye kandidat 17. november.

/ritzau/