Martin Damm beder regeringen om hjælp til at klare asylboom

KL vil hurtigst muligt have rammerne for modtagelse af asylansøgere på plads, men melder sig klar til opgaven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ekstraordinært høje antal asylansøgere, der kommer til Danmark i øjeblikket, medfører store udfordringer i kommunerne.
 
Derfor ser Kommunernes Landsforening, KL, frem til snarest at drøfte med regeringen, hvordan man bedst muligt griber situationen an, siger KL's formand, Kalundborgs borgmester Martin Damm (V).
 
- Vi er klar til at tage opgaven på os, men vi har behov for snarest at komme i dialog med regeringen om, hvad der skal til, for at vi kan håndtere udfordringerne, udtaler Martin Damm i en pressemeddelelse.
 
KL's bestyrelse har torsdag diskuteret flygtningesituationen, der ifølge regeringen medfører en ekstraregning på asylområdet på omkring 4,5 milliarder kroner i 2015. Heraf skal omtrent 2,5 milliarder kroner findes ved at sænke udviklingsbistanden.
 
Omkring 20.000 asylansøgere forventes at komme til Danmark i 2014 og næste år blandt andet på grund af den tilspidsede situation i det borgerkrigsramte Syrien.
 
Martin Damm understreger, at kommunerne står med en "gigantisk opgave", da ansvaret for integrationsindsatsen for de mennesker, der bevilges asyl, ligger i kommunerne.
 
Derfor er det nødvendigt, at politikerne på Christiansborg er indstillet på at undersøge, om der skal lovændringer til for at sikre en effektiv indsats, siger han:
 
- Det er vigtigt, at der fra regeringen og Folketinget er politisk vilje til grundlæggende at se nærmere på, om der i den nuværende lovgivning er barrierer for, at vi får opført de boliger, der skal til, for at huse de mange flygtninge.
 
- Det er også vigtigt at få afdækket, om der er barrierer for, at vi udnytter de eksisterende boliger godt nok, tilføjer han.
 
Derudover har kommunerne behov for at klare økonomiske linjer, understreger han:
 
- Det er helt nødvendigt, at staten tager ansvar for at sikre, at vi i kommunerne får den økonomi, der skal til for at løfte den ekstraordinært store opgave, der er tale om.
 
/ritzau/