¨

To marsvin fundet døde på stranden

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

To døde marsvin er strandet ved Havnsø i Vestsjælland.

To marsvin er blevet fundet døde i Havnsø-området i påsken.

Det ene er et tilsyneladende fuldvoksent marsvin, mens det andet er et yngre eksemplar. Det fortæller Tom Trædmark Jensen fra Svinninge, der sammen med konen fandt det unge marsvin påskedag.

- Konen og jeg var på tur for at se på fugle, da vi så det døde dyr på stranden. Først troede jeg, at der var tale et badedyr – først da vi kom tæt på gik det op for mig, at der var tale om et marsvin, siger Tom Trædmark Jensen, der også har sendt billederne til TV ØST.

Marsvin er den mindste af tandhvalerne, og den eneste hval, der yngler i danske farvande. Det er et meget almindeligt dyr i Storebælt, hvor levebetingelserne er rigtig gode for hvalen. Typisk lever de i flokke på op til otte dyr, og kan blive 1,7 meter lange.

Det unge eksemplar blev fundet på turist-stranden i Havnsø nær Nekseløvej, fortæller Tom Trædmark Jensen, mens det voksne blev fundet ved skydebanen.

Mens det unge marsvin var omkring en meter langt, så var det ældre lidt længere, omkring 1.25 meter langt.

Tom Trædmark Jensen fortæller, at det virkede som om, at i hvert fald det yngre eksemplar var helt friskt.

- Det lugtede ikke og virkede ikke oppustet – og der var ingen tegn på forrådnelse. Tværtimod virkede kødet blødt og den blødte stadig lidt fra et sår på underkroppen. Man kunne dog se, at rovdyr havde været i gang med at spise den. Og de har siden jeg tog billedet vist for alvor taget for sig af retterne, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App