Mange anmelder omsorgssvigt og misbrug af børn

Kalundborg Kommune modtager i gennemsnit 100 underretninger om muligt misbrug, omsorgssvigt eller mistrivsel om måneden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stort set hver dag får Kalundborg Kommune henvendelser fra borgere, som er bekymrede for, om børn bliver misbrugt eller mistrives.

Det skriver Sjællandske.

- Det kan være alt lige fra bekymring for, hvordan barnet har det i hverdagen eller i skolen, til mistanker om virkeligt grove forhold som vold eller seksuelle krænkelser, siger Ane Stallknecht, fagcenterchef i Børne- og Familieafdelingen i Kalundborg Kommune, til avisen.

I årets første tre måneder modtog kommunen samlet set 289 af den slags underretninger.

- Det er et højt tal, og det lader til at være ret stabilt. På sin vis er det positivt med de mange underretninger. Det viser, at der er højt fokus på børn, der mistrives, og de mange indberetninger betyder, at vi får fat i de unge tidligere. Jo tidligere vi kan sætte ind, jo lettere er det at hjælpe, siger Ane Stallknecht.

Hun håber dog på, at man får nedbragt det høje antal underretninger. Blandt andet har kommunen det sidste år kørt et forsøg med socialrådgivere på folkeskolerne. Det skulle gerne have en forebyggende effekt, så en del af sagerne slet ikke opstår.