¨

Mand ville klippe fingrene af børnebørn

Foto: TV ØST

Mand fra Kalundborg er dømt for afpresning af en 74-årig mand.

Ville sælge børnene

Hvis ikke en 74-årig mand fra Skævinge betalte i alt cirka 15.000 kroner, ville hans børnebørn blive taget til fange, få klippet fingrene af og solgt til "tyrkerne".

Sådan lød en af truslerne fra en 36-årig mand fra fra Kalundborg. I går blev han idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel ved Retten i Hillerød.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Tiltalte nægtede at have afpresset ham. Derfor kom det ikke frem, hvilken relation de har, eller hvorfor han pludselig er blevet offer for denne afpresning, siger anklagerfuldmægtig Michala Elmenhoff Christgau, til avisen.

Dømt på tekniske beviser

Manden blev dog dømt ud fra dokumentationen. Håndskriftet på trusselsbrevene passede nemlig med skriftprøver fra den 36-årige mand. Desuden støttede telefonoplysninger og vidneudsagn anklagemyndigheden.

Den 74-årige blev afpresset flere end 350 gange fra flere forskellige telefonnumre og breve, først i april 2011 og siden fra marts-april i år. Udover truslen med børnebørnene, truede den 36-årige blandt andet også med at brænde den 74-åriges hus af, at slæbe ham ud i en skov og begrave ham.

Manden fra Kalundborg blev desuden dømt for en række bedrageriforhold. Han er også tidligere dømt for bedrageri, men ikke for afpresning.

Manden fra Kalundborg modtog dommen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App