Mand trængte ind i tilfældige borgeres hjem med skydevåben - nu er han dømt

En 33-årig mand blev tirsdag idømt fem års fængsel ved Retten i Holbæk for at have affyret skud mod en kummefryser i en tilfældig borgers hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 33-årig mand er tirsdag blevet idømt fem års ubetinget fængsel ved retten i Holbæk.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi Anklagere på Twitter.

Skød mod kummefryser

I august sidste år trængte den 33-årige ind på to tilfældige adresser i Ubby iført en skudsikker vest og bevæbnet med to skarpladte pistoler.

I det ene hus havde han affyret to skud mod en kummefryser i husets kælder, og husets beboer havde taget flugten. På den anden adresse var det imidlertid lykkedes en beboer at få talt den manden ned og få ham til at lægge sine pistoler fra sig inden politiet ankom og udramatisk kunne arrestere den 32-årige.

- Han var i en rustilstand som følge af narkopåvirkning, oplyser Lisbeth Jürgen, anklager hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politi fandt flere våben

Ved en efterfølgende ransagning af den 33-årige mands hjem fandt politiet yderligere to andre ladte skydevåben. Dels en riffel, og dels en pumpgun.

Den 33-årige mand modtog dommen.

- Han erkendte besiddelse af to skarpladte våben på offentlig tilgængeligt sted og to skarpladte våben på bopælen og så erkendte han ulovlig indtrængning og trusler i to forskellige hjem, og så erkendte han besiddelse af en strømpistol og en totenschlæger, siger anklager Lisbeth Jürgen.

Opdatering
Clock29. jan 2020, kl. 11:31
Artiklen er opdateret med flere oplysninger samt udtalelser fra Lisbeth Jürgen, anklager fra Midt- og Vestsjællands Politi.