Mand og svane er gode venner gennem otte år

Andrea Niess fra Havnsø tjekker hver dag op på sin gode ven – en svane, der holder til ved hans hus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Præcisering: Tidligere fremgik det, at svanen og Andrea Niess er bedste venner. Siden er TV ØST blevet gjort opmærksom på, at det er de ikke. Det er Andreas kone, der er hans bedste ven.

Den er kridhvid med et flammende, orange næb – og er som alle andre svaner med sin statelige holdning gjort af det samme stof som mange eventyr.

I Havnsø nord for Kalundborg har eventyret også ramt. Her er en svane blevet gode venner med Andrea Niess, der bor i første husrække ned mod kysten.

Artiklen fortsætter under videoen.

 

Venskabet startede en kold morgen for otte år siden, da vandet var frosset, og en gruppe svaner besøgte hans have.

- Jeg tænkte, at de nok var sultne. Men jeg havde ikke ret meget brød liggende. Jeg havde dog nogle havregryn, så jeg lavede lidt havregrød. Og så kom der endnu flere, siger han.

Det er kun den ene svane, der blev hængende – til gengæld holder den sammen med Andrea på ottende år.

Artiklen fortsætter under billedet.

Andrea Niess med sin gode ven svanen.
Andrea Niess med sin gode ven svanen. Foto: Sille Roulund

Holder øje med hinanden

Andrea Niess og svanen holder øje med hinanden. Og skulle Andrea komme sent op en morgen, så kan svanen nogle gange komme helt op til huset.

- I øjeblikket er den hele dagen ved stranden. Der står den og venter på, at jeg kommer om morgenen. Så kan vi nemlig snakke lidt. Selvfølgelig siger han også noget, men jeg ved jo ikke, hvad han siger. Det er heller ikke så vigtigt, siger Andrea Niess.

Knopsvanen er en andefugl, der kan blive op til 16 kilo tung, og mere end to meter lang. Den kan blive helt op mod 30 år gammel.

Andrea Niess med sin gode ven svanen.
Andrea Niess med sin gode ven svanen. Foto: Sille Roulund