Mand fundet skyldig i misbrug af fem børn

En 44-årig mand fra Kalundborg blev tirsdag i Retten i Holbæk fundet skyldig i at have misbrugt fem børn i alderen fem til 12 år seksuelt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 44-årig mand blev tirsdag ved Retten i Holbæk kendt skyldig i at have misbrugt fem piger i alderen fem til 12 år igennem ni år fra 2000 til 2009.

Manden kendte pigernes forældre og var endda gudfar og fadder til to af dem. Desuden var han ofte babysitter. Den tiltalte nægtede sig skyldig og hævder, at der er tale om et komplot imod ham.

Misbruget kom frem i lyset, da en af pigerne - på dengang kun fem år - med sit simple ordforråd fortalte sin børnehavepædagog om de grusomheder, der var foregået hos den 44-årige.

Her havde han gentagne gange - under tvang - haft samleje, analt samleje og anden seksuel omgang med hende og de fire andre piger.

Flere af pigernes mødre har forklaret, at de ikke anede, hvad der foregik. Dog havde en af mødrene tidligt i forløbet fået et hint om, at noget var galt, da hendes datter efter en campingtur, hvor den tiltalte også var med, fortalte, at den 44-årige havde pillet ved hende.  Men moren troede hende ikke og slog det hen.

Nævningetinget i Holbæk fandt pigernes forklaringer troværdige og kendte manden skyldig i samtlige punkter i anklageskriftet, der også indeholdt tiltale om besiddelse af store mængder børneporno.

Straffen udmåles under et retsmøde mandag den 21. juni.

/ritzau/