¨

Mand blev overfaldet med slagvåben - stor politiaktion i gang i Gørlev-området

00:53

Torsdag er politiet i gang med en stor politiaktion i Gørlev-området, hvor de ransager flere adresser. Her er der billeder fra en ransagning på Agertoften i Gørlev og i Bakkendrup lige uden for byen. Video: Jens Nielsen

Politiet er i gang med en stor aktion i Gørlev-området, hvor de ransager flere adresser.

Politiet er lige nu i gang med at ransage flere adresser i Gørlev-området, og derfor vil man kunne se mere politi end normalt. Aktionen sker som udløber af en tidligere sag om et voldeligt overfald i Gørlev i slutningen af september. 

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

Men politiet kan ikke sige meget mere om aktionen nu.

- Vi har en gang i en aktion og sender en pressemeddelelse ud, når vi er færdige, siger Maria Sander Hansen, der er kommunikationskonsulent hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

- Der går nok et par timer, før vi er færdige, tilføjer hun. 

En kilde fortæller til TV2 ØST, at politiet er massivt til stede i området med op mod 40-50 biler, heriblandt store lastbiler.

Overfaldet med slagvåben

Aktionen sker, efter en 45-årig mand fra Gørlev blev overfaldet af flere mænd den 30. september i år på en ejendom lidt uden for Gørlev.

Overfaldet skete ud til en befærdet vej, så flere var vidne til overfaldet. Her blev den 45-årige tævet og slået af mændene med slagvåben.   

Efter overfaldet flygtede den 45-årige mand gennem Gørlev, mens han var stærkt blødende og kvæstet. Han søgte tilflugt på en Shell-benzintanken på Gørlev Landevej, som lå i den modsatte ende af byen.

Mandens skader var så alvorlige, at han blev indlagt efterfølgende med sine kvæstelser, og af den grund kunne han ikke umiddelbart afhøres af politiet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her kan man se den rute, som den 45-årige man havde gået fra gerningsstedet til Shell-tanken. 

32-årig varetægtsfængslet 

Efter overfaldet satte politiet straks et større efterforskningsapparat i gang. 

Flere spor pegede på et rockertilholdssted på en adresse i Industriparken i Jyderup, som forbindes med rockergruppen Bandidos. Hele bygningen blev ransaget, og politiet anholdt en 32-årig mand. Politiet mente, at han formentlig havde taget del i det voldsomme overfald.

Artiklen fortsætter under videoen.

00:32

Video: Sådan her så det ud, kort efter overfaldet var sket i Gørlev. Foto: Jens Nielsen

Luk video

Politiet har tidligere oplyst, at de betragter sagen som et forsøg på manddrab, der er sket indenfor en personkreds, som kender hinanden i forvejen.

Den 32-årige blev først varetægtsfængslet i en uge for grov vold, da Retten i Holbæk ikke mente, at der var nok beviser til, at han kunne varetægtsfængsles på en sigtelse om drabsforsøg.

Ved et nyt retsmøde blev sigtelsen dog opgraderet til drabsforsøg, så manden blev varetægtsfængslet i fire uger.  

Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, så offentligheden ikke havde nogen adgang. Det skyldtes, at politiet fortsat ledte efter medskyldige i sagen. 

I forbindelse med overfaldet var politiet ude og efterlyse vidner, der kunne identificere en lille, lys bil, der var set køre fra stedet, som de var nået frem til i deres efterforskning. Der var tale om en mindre personbil, som var kørt fra området på Ulstrupvej, hvor overfaldet fandt sted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App