¨

Mand anklages for hærværk mod 270 biler

Foto: TV ØST

Midt-og Vestsjællands Politi anklager nu en lokal 46-årig mand for at stå bag hærværksbølge i Kalundborg.

Den 46-årige har nægtet sig skyldig i at have punkteret og ridset biler i et omfang, der løber op i skadeserstatninger på to millioner kroner. Det skriver Nordvestnyt. For omkring et år siden skulle manden have voldt skade på omkring 20 biler ved et plejecenter, hvor han har punkteret dækkene og hældt ætsende syre ud over dem.

Graffiti på offentlige bygninger

Hærværk mod biler er ikke det eneste, som manden anklages for. Straffensagen centrerer sig også om graffiti, der er gået ud over Kalundborgs gymnasium, svømmehal og jobcenter. Sidstnævnte blev sidste sommer overmalet med ordene "Panser svin skød MIO."

MIO går igen

Ordet "MIO" optræder både i graffitien på bygningen og er ridset ind i lakken på flere af de biler, der er blevet udsat for hærværk. Ordene kan forbindes til en tragisk sag fra 2009, da en politiassistent skød og dræbte Michael Nielsen, kaldet MIO, der kørte i en stjålen bil. Politiassistenten blev frifundet.

Yderligere hærværk

Anklageskriftet nævner også flere tilfælde om hærværk til skader for omkring en halv million kroner. Derfor udlovede Kalundborg Kommune sidste sommer en dusør på 50.000 kroner for oplysninger om hærværksmanden. I næste måned skal retten i Holbæk afgøre, hvorvidt der er beviser for de mange anklager.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App