Maling på biler og både

Adskellige bil- og bådejere i Kalundborg har fået malerpletter på lak, vinduer og dæk. De har både skuret kradset og skrubbet for at få det af, men uden held. De mistænker Asnæsværket for at være synderen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Erik Jensen og Birgit Tanghus har foreløbig talt med omkring 40 bilejere, som har fået pletter af maling på deres biler, mens de har parkeret i Kalundborg.

- Det er en masse små hvid prikker, som ikke er til at fjerne igen, siger Erik Jensen, Kalundborg.

- Det sidder rigtig godt fast, jeg kan ikke engang skrabe det af med en negl, siger Birgit Tanghus, Klovby.

Det er ikke kun bilerne, der har fået maling også bådene i havnen.

- Der kan man mærke, at det er som sandpapir, når man kører hånden hen over båden, siger Erik Jensen og fortsætter : Det er jo forfærdeligt.

Alle mistænker Asnæsværket for at være synderen. Driftslederen på værket bekræfter over for os, at de har malet 15 meter høje kraner i løbet af de sidste uger, men han mener, det er usandsynligt, at malingen er blæst helt over på den anden side af vandet. Det skulle dog ikke være første gang det er sket.

- Det ligner det samme tilfælde som for fire år siden, hvor det var to komponent epoxy maling , som også kunne renses af, det kan det her også, siger Pål Henning Hoel, klargøringsekspert fra Ziebart TidyCar, Kalundborg.

Ifølge klargøringseksperten malede Asnæsværket dengang deres kulvogne og endte med at betale millionerstatning til 140 bilejere. Det håber bil og bådejerne også sker denne gang

- På bilen og båden har jeg 15-16.000 kr. i selvrisiko. Så det kommer du til at betale? Ja, hvis ikke de godtager det derovre ja, siger Tommy Michalik, Kalundborg.

Driftslederen på Asnæsværket anbefaler, at folk melde sagen til deres forsikringsselskab, som så kan tage sagen op med værket.