Lottomillionær var lige blevet fyret: - Nu vender det hele på en tallerken

Et par fra Kalundborg Kommune vandt i lørdags 25 millioner kroner i Lotto. Pengene faldt på et meget tørt sted, lyder det fra vinderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hun var lige blevet fyret, og hendes mand havde ikke kunnet arbejde i et år efter en stor operation. Pengene var knappe.

Sådan var virkeligheden for et ægtepar i Kalundborg Kommune for blot en uge siden. Men lørdag den 22. december ændrede den virkelighed sig. Parret vandt 25 millioner kroner i Lotto på en kupon købt i Kvickly.

- Engang imellem får jeg en indskydelse, når jeg står nede i Kvickly. Og det må man jo sige var ret heldigt i dette tilfælde, siger kvinden i en pressemeddelelse fra Danske Spil.

- Jeg måtte lige tjekke efter et par gange. Og den var altså god nok. Jeg glemmer aldrig de tal igen. Min mand sad inde i sofaen og så TV, og jeg løb grædende ind til ham. Først troede han, at det var hans far, der var død, men så så han, at jeg stod og viftede med kuponen.

Låste lottokuponen inde

Kvindens mand turde næsten ikke tro på, at der virkelig var en gevinst af den størrelse på kuponen.

quote På et tidspunkt sagde min mand, at det måtte være en drøm, så jeg nev ham hårdt i armen og sagde, at hvis han kunne mærke det, så var han vågen

Lottovinder, Kalundborg Kommune

- På et tidspunkt sagde min mand, at det måtte være en drøm, så jeg nev ham hårdt i armen og sagde, at hvis han kunne mærke det, så var han vågen, siger kvinden.

Efter parret – der ønsker at være anonyme – havde konstateret, at de var blevet lottomillionærer, skulle de have tiden til at gå, inden de kunne komme i banken med kuponen. Juledagene betød, at det først kunne lade sig gøre efter et par dage.

- Vi har heldigvis et lille pengeskab, hvor vi kunne låse den inde. Men det var virkelig nogle lange dage alligevel, siger hun.

Går en lysere tid i møde

Nu ser parret frem til et lidt lysere 2019.

- 2018 har været et virkelig hårdt år for os. Blandt andet har vi haft flere dødsfald i familien, jeg blev fyret her i december måned, og min mand har ikke kunnet arbejde i et år. Så vi har haft utrolig meget stress over økonomien, siger kvinden.

quote Det her er bare så vidunderligt. Nu vender det hele på en tallerken, og vi kan se frem til 2019 på en helt anden måde

Lottovinder, Kalundborg Kommune

- Det her er bare så vidunderligt. Nu vender det hele på en tallerken, og vi kan se frem til 2019 på en helt anden måde.

Vil købe huse til børnene

De har planer om at bruge pengene på at blive gældfri, på et større hus, en bil og en lejlighed i Spanien – foruden selvfølgelig investeringer, der får pengene til at række længere. Og så vil de købe et hus til hver af deres to voksne børn og sørge for, at børnebørnene kan komme på privatskole.

- De (de voksne børn, red.) blev så glade på vores vegne og græd lige så meget som os. De har også skullet vende hver en krone igennem de seneste par år, og det har været virkelig hårdt at se dem kæmpe, uden vi kunne hjælpe dem. Ligegyldig hvor gamle de bliver, er de jo stadig ”bare” børn for os forældre, siger hun.

Det er anden gang inden for ganske kort tid, at lottomillionerne regner over Kalundborg Kommune. Tidligere på måneden vandt en mand 210 millioner kroner i Eurojackpot – danmarkshistoriens næststørste lottogevinst.