¨

Lokalforening hyldes - indstillet til pris for at skabe liv i lokalsamfundet

Røsnæs Udvikling & Beboerforening er indstillet til Landdistriktsprisen 2019 for at have bidraget positivt til udviklingen i Røsnæs. Foto: TV2 ØST

Røsnæs Udvikling & Beboerforening er indstillet til Landdistriktsprisen 2019, fordi foreningen har været en væsentlig drivkraft bag udviklingen i området.

Røsnæs Fyr og Café, Det Maritime Aktivitetshus på havnen, lokale kunstudstillinger, naturprojektet Røsnæs Rundt og kystprojektet Rundt om Røsnæs.

Det er alle aktiviteter på Røsnæs, som Røsnæs Udvikling & Beboerforening har været med til at tage initiativ til. Derfor er foreningen nu finalist til Landdistrikstprisen 2019.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. 

Skaber samarbejder og udvikling i lokalsamfundet

Røsnæs Udvikling & Beboerforening er et forbilledligt eksempel på et initiativ, der skaber samarbejde og udvikling i lokalsamfundet

Simon Kollerup, Erhvervsminister

Røsnæs Udvikling og Beboerforening er blandt de sidste fem finalister til at modtage prisen, fordi de i helt særlig grad har haft en positiv indflydelse på deres lokalsamfund til inspriation for andre.

- Røsnæs Udvikling & Beboerforening er et forbilledligt eksempel på et initiativ, der skaber samarbejde og udvikling i lokalsamfundet. Og så er det et eksempel på det lokale engagement, som det er vigtigt, vi tager os tid til at hylde, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

De fem finalister:

  1. Røsnæs Udvikling & Beboerforening
  2. Fiskeriets Hus i Bagenkop.
  3. Formanden for Stouby og Omegns Lokalråd.
  4. Thy-virksomheden STRANDET.
  5. Geopark Det Sydfynske Øhav.

Det var et meget stærkt felt af indstillede kandidater til Landdistriktsprisen i år

Finn Jorsal, formand for Det rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen

Formand: - Finalisterne skiller sig ud

Finalisterne til Landdistriktsprisen er nomineret af Det rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen.

- Det var et meget stærkt felt af indstillede kandidater til Landdistriktsprisen i år. Det vidner jo om, at der bliver gjort rigtig meget i landdistrikterne for at styrke udviklingen lokalt. De fem finalister, som vi endte med at nominere, skiller sig dog ud på den måde, at de i særlig grad har formået at skabe en mærkbar effekt for deres lokalsamfund, siger Finn Jorsal, formand for Det rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen.

Vinderen af Landdistriktsprisen 2019 bliver kåret af erhvervsminister Simon Kollerup på Landdistriktskonferencen, der afholdes mandag den 28. oktober 2019 på Vingsted Hotel og Konferencecenter i Bredsten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App