¨

Lettet cirkuschef efter frikendelse

Foto: TV ØST

Det var en lettet cirkuschef, der torsdag blev frikendt for at have bragt andre menneskers liv i fare.

En firmafest fik en brat afslutning i sommeren 2013, da et af Cirkus Arenas cirkustelte kollapsede og faldt ned over 550 gæster under en forestilling.

Cirkuschef Jackie Berdino-Olsen blev efter en lang politiefterforskning tiltalt for at have bragt andres liv i fare. Torsdag blev han dog frifundet af Retten i Holbæk.

Dommeren lagde vægt på, at det voldsomme blæsevejr, der hurtigt udviklede sig værre end ventet, kan have været en medvirkende årsag til, at teltet kollapsede.

Gennem hele sagens forløb har Jackie Berdino-Olsen nægtet sig skyldig.

Det var da også en tydeligt lettet cirkuschef, der fik beskeden om frifindelsen. Venner og familie strømmede til Jackie Berdino-Olsen, der modtog dem med et stort smil og omfavnelser.

I forbindelse med ulykken frygtede politiet i første omgang for både dræbte og kvæstede personer, men alle i teltet fik reddet sig ud, og kun syv personer kom lettere til skade.

 Da teltet begyndte at give sig under forestillingen, løb cirkuschefen selv ud for at forsøge at spænde en vigtig wire op. Men pludselig væltede det hele ud af hænderne på ham, har han tidligere forklaret i retten.

 - Så blev der helt stille. Der var ikke nogen, der skreg eller gik i panik. Mine medarbejdere åbnede op, og folk kom stille og roligt ud, sagde Jackie Berdino-Olsen.

 Teltet var lejet ud til en firmafest i energivirksomheden Seas NVE, hvor 550 gæster, fortrinsvis pensionister, spiste og overværede en cirkusforestilling.

 De blev samlet i busser og kørt til et pårørendecenter, der blev hasteoprettet i en nærliggende fritidsklub.

 - Jeg mente helt bestemt, at det var forsvarligt at sætte teltet op. Jeg går ind og ser, om jordforholdene er i orden, eller om man synker i, når man går, lød det tidligere fra Berdino-Olsen.

 Ifølge cirkuschefen var jorden hård og fast, og vejret havde været tørt hele ugen op til forestillingen.

Oprindeligt var det planen, at dommen skulle afsiges 16. april, men dommeren valgte dengang at udskyde afgørelsen til torsdag.

 /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App