Lars Løkke vil finde penge til Kalundborg-motorvejen

Regeringen vil kigge nærmere på, hvordan Kalundborg-motorvejen skal finansieres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Adskillige virksomheder, lokalpolitikere og lobbyister har længe presset på for at få regeringen til at finansiere Kalundborg-motorvejen.

Der er nemlig en 30 kilometer lang strækning, der mangler at blive bygget færdig.

quote Kalundborg-vejen vil have stor prioritet hos regeringen

Lars Løkke Rasmussen, Danmarks statsminister

En færdigbygget Kalundborg-motorvej var en af de punkter, der blev nedskrevet, da regeringen formulerede sit regeringsgrundlag i november 2016. I grundlaget står der, at regeringens tre partier, Venstre, Konservative og Liberal Alliance, skal arbejde for, at motorvejen bliver bygget færdig inden 2025.

I går blev endnu en politisk sæson på Christiansborg så skudt i gang, da Folketinget åbnede. Dronningen var som altid til stede, og der var Kim Larsen-referencer i statsministerens åbningstale.

Og så var der nyt håb for de mange, der ønsker at få den sidste del af Kalundborg-motorvejen bygget færdig.

Vil skaffe penge

Intet er sikkert, men Lars Løkke Rasmussen (V) udtrykte i går håb for, at finansieringen snart falder på plads, da han fastslog, at en af topprioriteterne i regeringens planer for infrastruktur, er motorvejsprojektet i Vestsjælland.

- Jeg er meget stor tilhænger af en Kalundborgmotorvej. Vi skal finde pengene, og der må jeg sige, at der jeg var finansminister tilbage i 2009, der lavede vi en infrastruktur-plan, der indebar 100 milliarder kroner. Den er ved at være gennemført, og derfor skal vi de kommende måneder kaste et nyt blik ind i dansk økonomi en årrække frem, og der vil Kalundborg-vejen have stor prioritet hos regeringen, sagde Lars Løkke Rasmussen.

I dag er der rundbordsmøde om den sjællandske infrastruktur. Her skal transportministeren, Ole Birk Olesen (LA), kigge nærmere på blandt andet Kalundborg-motorvejen.