¨

Langturssejlere vil rejse løsesum

Foto: TV ØST

Med opbakning fra de pårørende til de danske sejlergidsler fra Kalundborg starter langturssejlerne en privat indsamling.

Der skal nu samles penge ind, så der kan blive betalt en løsesum for at få de syv danske sejlergidsler sat på fri fod.

Det er Foreningen til Langturssejladsens fremme, der med opbakning fra de pårørende til Kalundborg-familien og deres to medhjælpende gaster fra den kaprede sejlbåd ING, har besluttet at starte en indsamling.

- Jeg har de pårørendes fulde opbakning til at indlede denne indsamling, uden deres billigelse ville jeg ikke have kastet mig ud i projektet.

- Det er vigtigt, at der bliver indsamlet penge til besætningen for at redde dem fra piraterne, men det er også vigtigt, at der er én og kun én indsamling til fordel for familien og de to gaster, siger repræsentant for Foreningen til Langturssejladsens fremme, Hans Kokholm i en pressemeddelelse.

- De pårørende er selvfølgelig meget berørte af situationen, men vil samtidig også gerne takke for den velvillighed, de møder i offentligheden. Samtidig beder de pressen respektere, at de af hensyn til familiens sikkerhed ikke ønsker at udtale sig, tilføjer Hans Kokholm.

Indsamlingen finder sted i overensstemmelse med indsamlingsloven. Bidragydere anmodes om diskretion, så de beløb, de måtte donere, ikke offentliggøres.

Donationer kan indsættes på bankkonto med reg.nr. 9116 og kontonr. 0000526843

Selv om langturssejlerne understreger vigtigheden af, at der kun er én indsamling, har naboerne til sejlerfamilien i Kalundborg besluttet at mødes søndag for at drøfte sagen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App