¨

Landmand fra Røsnæs nomineret til Østersø-miljøpris

Arkivfoto Foto: TV ØST

Mogens Anholm fra Røsnæs er blandt ni nominerede til fornem europæisk pris, der gives for at tænke godt miljø ind i landbrugsproduktionen.

Den landmand i landene omkring Østersøen, der gør allermest for at for at skabe godt miljø, styrke landbrugets omdømme og knytte bånd til det øvrige samfund er måske fra Røsnæs.

I hvert fald er Mogens Anholm blandt de nominerede til prisen 'WWF Baltic Sea Farmer of the Year Award 2015'. I næste uge drager han til Stralsund i Tyskland, hvor prisen uddeles torsdag 5. november.

Det er WWF – Verdensnaturfonden, som står bag kåringen, skriver Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

SE INDSLAG MED MOGENS ANHOLM HER: Årets grønne landmand

 

Godt eksempel

Mogens Anholm er nomineret ved at blive kåret til Årets Grønne Landmand i Danmark, en pris der uddeles af SEGES i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, WWF - Verdensnaturfonden, LandbrugsMedierne, Lantmännen Maskin og Claas.

Mogens Anholm driver en bedrift med 100 hektar, 30 Hereford kødkvæg og 80 fedekalve. Han har arbejdet med at udvikle og professionalisere naturpleje ved hjælp af kødkvæg med henblik på at gøre det til en selvstændig driftsform og står sammen med andre landmænd for pasningen af 150 hektar natur på Røsnæs, hvor i alt 150 kreaturer græsser heraf hans egne 30 dyr.

- Mogens er et rigtigt godt eksempel på en landmand, der går nye veje.  Hans tanker om at man for eksempel går sammen om at lave større græsningsarealer, hvor der kan opsamles kvælstof og fosfor fra et større opland, er meget spændende. Det kan være med til at gøre det lettere at gøde jorden optimalt på produktionsarealerne, siger Ivar Ravn, direktør for SEGES Planter & Miljø.

Det er syvende gang WWF uddeler prisen. Mogens Anholm er oppe mod konkurrenter fra Finland, Estland, Tyskland, Letland, Litauen, Polen, Sverige og Rusland. Ud over æren belønnes vinderen med 10.000 euro.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App