Lærere spares væk

Alle kommuner i regionen - på nær Odsherred - har nedlagt lærerstillinger på folkeskolerne i 2010. Årsagen er faldne elevtal og besparelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Kalundborg og Lolland kommuner ligger i top, når det gælder nedlæggelser af lærerstillinger. Begge kommuner har alene i 2010 nedlagt 29 lærerjobs. Men alle kommuner her i regionen - på nær Odsherred - har nedlagt lærerstillinger.

I Kalundborg har eleverne stadig samme antal timer på skolebænken. Besparelserne rammer i stedet lærerne, der nu skal til at undervise mere.

Det vækker kritik fra Danmarks Lærerforening.

- En ting er, at man bevarer undervisningen. Men man skal også have grundlaget for at give den gode undervisning, og det er det, der sker, når lærerene forbereder sig og holder møder omkring børnene, siger Karen Sørensen, kredsformand for Danmarks Lærerforening i Kalundborg.

Lærerforeningen mener, at besparelserne passer dårligt med regeringens målsætning om en folkeskole i verdensklasse.

- Er der færre til at gennemføre arbejdet med børnene, så bliver det jo langt, langt sværere, siger Karen Sørensen.

Men det er nødvendigt at prioritere, lyder det fra Kalundborgs borgmester:

- Det er klart, at vi kunne sagtens bruge mange flere ressourcer på folkeskolen. Der er da ikke noget, vi hellere ville. Men vi har ikke pengene, siger Martin Damm (V), der er borgmester i Kalundborg.

Han mener ikke, at lærernes øgede undervisningstid går ud over kvaliteten i folkeskolen i særlig høj grad.

- Tiden der bliver brugt på at undervise børnene stiger med 0,9 procent eller det der svarer til omkring 25 minutter om ugen. Så vi skal lige have lidt proportioner på, hvad ændringen betyder, siger Martin Damm.

 


Nyhedsoverblik