Læger vil ikke bruge lægehus til 15 mio. kr.

Region Sjælland har investeret 15 mio. kr. i et nyt lægehus i Kalundborg, men måske er pengene spildt. Ingen læger vil nemlig flytte deres praksis.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er først i det nye år, at Region Sjælland skal åbne det nyrenoverede lægehus til 15 mio. kr. i Kalundborg, men endnu har ingen læger sagt ja til at leje sig ind i lokalerne.

Praktiserende læge Jens Ole Jacobsen er en af de læger, der ikke vil flytte til det store lægehus.

- Jeg fortalte dem, at de godt kunne glemme at lokke læger til, hvis de udelukkende stillede lægehuset til rådighed. Men de har tilsyneladende ikke hørt ordentligt efter, for nu har regionen alligevel valgt en halv løsning, der ikke er særlig attraktiv. Som minimum skal vores flytning være udgiftsneutral, siger Jens Ole Jacobsen til Dagens Medicin.

Ifølge Jens Ole Jacobsen vil de ældre læger ikke investere 300.000-400.000 kr. i en flytning af deres praksis, når de formentlig ikke engang kan sælge deres nuværende praksis, når de går på pension.

Region Sjælland fortryder ikke den 15 mio. kr. dyre investering i lægehuset.

- Vi har hele tiden vidst, at de etablerede læger ville blive svære at lokke til, fordi de sidder i andre lejemål. Men dette er en langsigtet løsning, som skal være attraktiv for en ny generation af læger. Som region har vi pligt til at forsyne borgerne med en læge, og ved at renovere lokaler for lægerne har vi gjort det mere attraktivt at komme til byen, siger Christina Sjøberg Lundgren, der er sundhedschef i Region Sjælland.