Læge tiltalt for bedrageri

En kvindelig læge fra Kalundborg er tiltalt for at bedrageri for flere millioner kroner. Retssagen begynder torsdag i næste uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag den 10. marts begynder retssagen mod en kvindelig, bedrageri-tiltalt læge fra Kalundborg ved retten i Holbæk.

Den 49-årige læge, der midlertidigt har fået indskrænket sin ret til at praktisere og til at ordinere afhængighedsskabende lægemidler, risikerer permanent at miste retten til at være læge, og anklagemyndigheden går efter en ubetinget fængselsstraf på grund af sagens økonomiske omfang.

Det oplyser anklager Signe Egsgaard til dagbladet Nordvestnyt, og hun fortæller også, at der er udfærdiget et stort anklageskrift til sagen, som der er afsat otte retsdage til.

Antallet af vidner i sagen kunne anklageren ikke huske præcist på stående fod, men det er cirka 40.

- Jeg tror på, at vi har en sag, og den skal føres i retten og ikke i avisen. Derfor kan jeg ikke fortælle mere nu, siger Signe Egsgaard til Nordvestnyt.

Kalundborg-lægen havnede i Sundhedsstyrelsens sorte bog efter gennemgang af 11 patientjournaler, hvor lægen angiveligt har udvist »gentagen og grovere forsømmelse og skødesløshed«.

Lægen kom også i Region Sjællands søgelys, fordi hendes honorarindtægter var bemærkelsesværdigt høje.

Kalundborg-lægen har selv tidligere udtalt til Nordvestnyt, at hun var blevet meldt til politiet, fordi hun angivelig skulle have bedraget for 1,5 millioner kroner, og i samme forbindelse sagde lægen, at hun ville have sit navn renset.

Det var Region Sjælland, der anmeldte Kalundborg-­lægen for dokumentfalsk i forbindelse med hendes afregninger til regionen.

Nordvestnyt har forgæves forsøgt at få en kommentar fra lægen om den kommende retssag.

/ritzau