¨

Kvinder strikker til de hjemløse: - De strikker, så det sprøjter ud af knappehullerne

03:49

Der blir strikket og snakket og strikket noget mere, når de fjorten damer her mødes i Kalundborg. Og de gør det såmænd med et godt formål for øje. De færdige strømper, tæpper, huer og halstørklæder ender nemlig på varmestuer og krisecentre rundt om i landet:

14 kvinder er samlet i kirkeladen ved Vor Frue Kirke i Kalundborg, hvor de strikker til udsatte og hjemløse.

- De strikker, så det sprøjter ud af knappehullerne.

Sådan lyder det fra Helle Christensen fra Kalundborg, som er én af de 14 strikkende kvinder. De mødes i kirkeladen ved Vor Frue Kirke i Kalundborg, hvor der nørkles til et større formål. Der bliver nemlig strikket alt fra strømper til halstørklæder til hjemløse og udsatte borgere.

Det er Bente Vinding og hendes mand, der står bag ideen om at varme udsatte og hjemløse.

- Jeg får meget ud af det. For det første har jeg nogle pragtfulde piger rundt omkring, der sidder og strikker. Det er hyggeligt og rart for mig, siger Bente Vinding.

Arbejdet er løn i sig selv

Der skal godt 180.000 kroner ind om året for at dække udgifterne til garn. For garnet skal være i god kvalitet, da både alkoholikere og narkomaner har dårligt blodomløb, så de skal ikke have akrylstrømper, lyder det fra Bente Vinding.

Og behovet er stort i Kalundborg.

- Jeg har været med fra, da vi startede i efteråret. Men der kommer flere og flere til hele tiden. Det er bare super godt, siger Grethe Markussen fra Kalundborg.

Lysten til at strikke til andre er det eneste adgangskrav. Og der er ingen tvivl om, at arbejdet er løn i sig selv.

- Det giver mig en mening med det, jeg sidder og strikker. At vi har en mulighed for at gøre noget for hinanden, også folk vi ikke kender, siger Hanna Vestenaa fra Kalundborg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App