Kvinde sigtet narkokørsel med barn i bilen - nægter sig skyldig

En kvinde blev tirsdag anholdt og sigtet for narkokørsel. Hun nægter sig dog skyldig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Artiklen er opdateret
TV2 ØST er onsdag morgen blevet kontaktet af kvinden, der afviser at have kørt narkokørsel. Hun oplyser, at hun har været i et rum, hvor der var blevet røget hash, men at hun ikke selv har indtaget noget. TV2 ØST oplyste i første udgave af artiklen, at kvinden havde kørt narkokørsel. Det var der ikke belæg for at skrive, da hun i øjeblikket kun er sigtet for narkokørsel. Derfor er artiklens overskrift rettet, så det fremgår, at hun blot er sigtet. TV2 ØST beklager fejlen.

Mandag formiddag stoppede politiet en 24-årig kvindelig bilist, som kørte bil, selvom en prøve viste, at hun havde hash i blodet.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Politiet standsede den 24-årig kvinde fra Kalundborg på Røsnæsvej mod vest i Kalundborg.

Kvinde afviser narkokørsel

En spyttest på stedet viste tegn på THC, det psykoaktive stof i hash. Derfor blev kvinden anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Hun kan nu vente at modtage et bødeforlæg, hvis blodprøven viser ulovlige mængder af stoffet THC i blodet.

Efter artiklens udgivelse er TV2 ØST blevet kontaktet af den 24-årige kvinde. Hun oplyser til TV2 ØST, at hun ikke har røget hash eller har indtaget det i anden form. Hun fortæller, at hun har været i et rum, hvor der var blevet røget hash, og at det er derfor, at politiets spyttest viste tegn på hash. Hun mener, at en blodprøve vil vise, at der ikke var ulovlige mængder af stoffet THC i blodet, og at der derfor ikke har været tale om narkokørsel.

Sociale myndigheder underrettet

Ud over at risikere en bøde kan kvinden forvente at blive kontakte af de sociale myndigheder. Under kørsel havde kvinden nemlig et kun etårigt barn med i bilen. Politiet underrettede derfor de sociale myndigheder om sagen i forhold til barnets tarv.

Straffen for at køre med euforisende stoffer i blodet er i udgangspunktet en fratagelse af kørekortet i 3 år samt en bøde. Derudover skal man bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et såkaldt ANT-kursus (Alkohol, Narko og Trafik).

Bliver man taget flere gange med ulovlige stoffer eller alkohol i blodet, stiger straffen. Bliver man taget med hash i blodet, kan førstegangsstraffen være lavere end ved andre former for narkotika. Her afhænger straffen af mængden af THC i blodet.

Narko
Foto: Rådet for Sikker Trafik