Kunder anmelder hudklinik-ejer til politiet

Masser af kunder købte gavekort i en hudklinik i Kalundborg. Få dage efter lukkede klinikken, nu har 40 kunder meldt ejeren til politiet for svindel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lisbeth Slots havde købt fem gavekort til Kalundborg Alternativ Hudklinik. Nu er gavekortene fuldstændig værdiløse.

- Man bliver jo vred og frustreret. Det er mange penge, man bare smider ud til ingenting, siger Lisbeth Slots.

Lisbeth Slots havde læst en annonce i avisen for billige behandlinger på hudklinikken. Den 29. december købte hun derfor fire gavekort. Men da hun 14 dage senere ringede for at bestille tid, var der ingen, der svarede på telefonen. Klinikken var lukket ned.

Nu har Lisbeth Sloth fem ubrugelige gavekort til en værdi af over 2000 kroner. Og hun er ikke alene. 40 andre har allerede meldt ejeren af klinikken til politiet, fordi de føler sig snydt. Mere end halvtreds personer har tilsammen knap 50.000 kroner til gode.

- Jeg tror hun har vidst det allerede, da hun indrykkede annoncen, at hun aldrig ville kunne indløse dem, mener Lisbeth Slots.

I den kommende tid vil flere og flere kunder ende i samme situation som Lisbeth Slots, forudser forbrugerrådet.

- Vi kan jo se, at antallet af konkurser er stærkt stigende. Så ja, det kan vi forudse, siger afdelingschef, Vagn Jelsøe.

Men generelt er der ikke meget at gøre, når man som privatkunde har penge til gode hos et firma, der lukker eller går konkurs.

- Man må henvende sig til kuratoren, og gøre sit krav gældende tydeligt og med dokumentation. Man kan ikke regne med at få alle pengene igen, men nogle penge kan man godt håbe på, siger Vagn Jelsøe.

Lisbeth Slots har lært noget af sagen med Kalundborg Alternative Hudklinik.

- Jeg vil være mere opmærksom, ikke købe så mange gavekort af gangen og kun i større butikker, som man må forvente holder lidt længere, siger Lisbeth Slots.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hudklinikkens ejer.